Richard Hammond viibis möödunud nädalal Šveitsis oma uue telesaate "The Grand Tour" võtetel. Telemees sõitis parasjagu Bergrennen Hembergi võidusõidu tarbeks suletud St. Galleni teedel, kui paiskus teelt välja ja auto lahvatas leekidesse. Imbekombel ellu jäänud Hammond toimetati helikoperiga kohalikku haiglasse ja mõned päevad tagasi käis ta keerukal põlveoperatsioonil.

Telemees läkitas sotsiaalmeediasse röntgenpildi oma põlvest, mida ta klambrite ja sisse opereeritud agregaadi tõttu hakkas kutsuma Šveitsi armee põlveks. Hammondil tuleb nüüd mõnda aega liikuda ringi karkude abil ning avarii on põhjustanud mõningaid muudatusi endise "Top Geari" trio uue saate "The Grand Tour" võtetes.

"Hetkel on James May Gatwicki lennujaama põrguaugus ja ootab oma lendu võtetele, mida pidanuks Hammon tegema," teatas Jeremy Clarkson mõned päevad tagasi. "Mina olen aga koidikust saati üleval, et kirjutada ümber kõik käsikirjad ja ideed, sest Hammond ei saa järgmised paar kuud autoga sõita," seletas ta. "Tema aga lebab voodis Šveitsi Alpides, kus imekaunid medõed täidavad kõik tema vajadused ja annavad talle drooge."

Alles märtsis sattus Richard Hammond autosaate "The Grand Tour" Aafrikas toimunud võtetel mootorrattaga sõites tõsisesse avariisse. Mosambiigi lähistel kimanud Hammond kukkus mootorratta pealt maha, lõi pea ära ja lamas teadvusetult keset teed. “Richard sõitis päris suure kiirusega, kui ta ratta pealt maha lendas. See tekitas koheselt võtteplatsil paanikat. Kõik olid väga mures,” lausus üks saate tegijatest väljaandele. "Kui tema vigastused oleksid tõsised olnud, poleks arstiabi olnud lihtne leida.“

"Top Geari" tegijatel on siiani veel meeles Richardi eelmine õnnetus, mis neid samuti korralikult ehmatas – avarii leidis aset 11 aastat pärast Richard Hammondi õnnetust samuti "Top Gear" võtetel, kui mees enam kui 400 kilomeetrit tunnis kihutas. Hammond viibis toona elu ja surma vahel — ta langes koomasse ning sai ajukahjustuse, mille tagajärgedeks olid depressioon, mälukaotus ja paranoia.