Teatrihuvilistel on põhjust rõõmustada, sest Eesti teatridünastiad püsivad jätkusuutlikena. Sel aastal läbisid lavaka sisseastumiskatsed edukalt mitme tuntud näitleja järeltulijad.


Lavakasse pääses kenasti Tõnu Oja poeg Pääru Oja (19). Päärul on, kellelt nõu küsida, sest ka ta onu Rein Oja on tuntud näitleja. Noormehe vanem vend Kaarel on teatri NO99 tegevjuht.
Ülitihedal konkursil oli edukas kogenud lavakalade Katrin Karisma ja Tõnu Kilgase tütar Piret (19). Piret lõpetas sel kevadel Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi, mille teatrikoolis ta esimese näitlejakogemuse sai. Piret mängis seal etenduses «Metsik».
Näitlejakutse kasuks on otsustanud Endla teatri lavastaja Madis Kalmeti ning kunagise filmi- ja teatrinäitleja Gita Kalmeti (endine Ränk — toim) poeg Karl-Andreas (19).
Näitlejahakatiste nimekirjast leiab samuti Liis Lassi (19). Tegu pole siiski tuntud blondi seltskonnapreili, vaid tema nimekaimuga. Sügisel alustav kursus, mida juhendab Elmo Nüganen, on Eesti teatriajaloos eriline, sest seal hakkavad õppima 19aastased kaksikvennad Priit ja Märt Pius.

Marta Vaarik jäi ukse taha Dramaturgia õppesuunal pääses lavakasse tuntud kirjandusteadlase ja dramaturgi Jaan Unduski tütar Ingel Undusk (19). Ingel on pärit väärikast suguvõsast, ta vanaisa oli Jaan Kross, vanaema on Ellen Niit ja ema Maarja on tunnustatud nahakunstnik. Ingel on jõudnud juba mitu näidendit kirjutada, neist väärib äramärkimist «Klaus-Tro-Foo-Bia».
Lavakooli kolmandal kursusel jätkavad Hendrik Toompere juuniori juhendamisel õpinguid ta enda poeg Hendrik ning näitlejate Aarne ja Siina Üksküla pojalapsed Kristjan ja Sandra.
Magistriõppes omandavad teadmisi Kristel Leesmend, Anu Lambi ja Sulev Tepparti pojad Tõnn Lamp ja Jaak Prints, Lembit Petersoni tütar Maria Peterson ning Mari-Liis Lill, Garmen Tabor, Tambet Tuisk ja Aita Vaher.
Paraku jäi teatrikooli ukse taha Andrus Vaariku tütar Marta, kellel on aastatepikkune näitlejakogemus erinevatest sarjadest ja etendustest.