Veinid ja linnaasjad
Enne vahelejäämist kohtus Kallo restoranis Argentina Tallinna volikogu nõuniku Jakko Väli ja Tallinna abilinnapea Monika Saluga. Salu sõnul oli ta koos Kallo ja Väliga arutanud restoranis linnaga seonduvaid küsimusi.
Seltskond istus Väli sõnul restoranis poolteist tundi, mil söödi liha ja joodi kolm pudelit punast Hispaania veini.
Kolmikuga samal ajal restoranis viibinud inimene kinnitas Eesti Päevalehele, et Kallo ja Väli tellisid veini pudelite kaupa. "Kangemat napsi jõid nad ka," kinnitas ta.

Seinalt tuge ja tühi silmavaade
Teistest varem lahkunud Väli sõnul pani ta Kallole südamele, et ta võtaks takso.
Restoranikülastaja sõnul oli Kallo silmanähtavalt purjus, pidi seinalt tuge otsima ning silmavaade oli tühi. "Ka Väli oli silmanähtavalt purjus, kõikus jalgadel," lisas külastaja. "Monika Salu minu arvates purjus ei olnud."

Keskmise inimese jaoks surmav
Teistest varem lahkunud Väli sõnul pani ta Kallole südamele, et ta võtaks takso.
Monika Salu oli enda sõnul kindel, et Kallo tellib takso. "Kallo istus oma autosse ja hakkas telefoniga taksot tellima," ütles Salu. "Mulle tundus, et ta andis oma seisundist endale aru."
Kallo siiski ei andnud endale aru ja kuigi kaugele ta sellises seisundis ei jõudnud. Keskmise inimese jaoks loetakse surmavaks 3 promilli - Kallo ei ole ilmselgelt keskmine!

Ajalehe töötajale vahele
Esmalt sõitis ta otsa soomlase kallile sõiduautole Lexus, millel said vigastada esimene ja tagumine osa. Lexus põrkas omakorda otsa Fiatile, mis sai samuti kannatada. Seejärel mõlkis Kallo oma Volvoga tee äärde pargitud sõiduautot Nissan ja üritas õnnetuspaigalt põgeneda.
Roolijoodiku jaoks erilise ebaõnnena kõrvaldas umbejoonud Kallo autoroolist töölt koju suunduv Postimehe tehnikadirektor Sulev Sepp, kes esialgu arvas, et rinnale vajunud lõuaga mees on südamehaige. Autost välja paiskunud alkoholilõhnaline pahvak tegi asja selgeks.
Loomulikult jõudis kogu lugu kiiresti ja detailselt meedia esikülgedele.

Tagajärjed
Politsei jättis vahepeal ajakirjanduse poolt Volvo-Kalloks ristitud mehe aastaks juhiloata ning trahvis teda 4100 krooniga. Kallol kulus veel 3000 krooni oma Volvo 850 parempoolse esitule vahetamiseks ja plekimõlgi tagasipainutamiseks. Lisaks maksis ta kinni kolme mõlgitud auto remondikulud.
Juhtum tingis Kallo tagasiastumise mitmest erakonnasisesest ametist - aseesimehe, juhatuse liikme ja volikogu esimehe kohalt.

Uuesti rooli
2000. aasta sügisel sai Kallo load pärast eksamit tagasi. Eksamil oli tal pabin sees. Tundus, et mõnel testil on kõik neli äratoodud vastust õiged. Kuid vigu tohtis teha vaid kaks. Selle normi tegi Kallo ka täis.
Luba ulatati viis minutit pärast eksamit. "Tunne oli üsna hea," kinnitas Kallo Päevalehele.
"Ja asjaajamistes kasvas operatiivsus kohe. Rooli istudes ei tundnud ma mingit ebalust - olen oma autoga harjunud. See on nii nagu jalgrattasõiduga - kui oled selle lapsepõlves selgeks saanud, ega siis maha ei kuku."