Tänavuse Augustibluusi tähtesineja Eric Gales (42), keda võrreldakse muusikailmas tihti mõnuainete nahka läinud Jimi Hendrixiga, on märksa tervislikemate eluviisidega muusik ja laulja kui viimati mainitu. Gales’i lavataguste nõudmiste nimekiri Haapsalus ei sisalda näiteks grammigi alkoholi, ja kõike, mis kuulub suhu pistmisele, iseloomustab märksõna öko!

Tuntud bluusiässal on vaid üks tõelisesse mugavustsooni liigituv tingimus – ta lendab vaid äriklassis. Peatub Gales Haapsalu Fra Mare Thalasso SPAs.

Galesi kitarrimäng on inspireeriv ka suurimate meistrite jaoks. Tema kontserditel võib publiku hulgas näha selliseid tegijaid nagu Carlos Santana, Mick Jagger, Keith Richards või Eric Clapton. Gales’i käis kuulamas isegi mõne aasta eest siitilmast lahkunud bluusikuningas B.B. King isiklikult.

Ameerikas on Gales tuntud kui imelaps, kes võttis pilli kätte juba nelja-aastaselt. Ta mängis juba noorena Jimi Hendrixit nagu Hendrix ja bluusi nagu meistrid ning võitis esimese bluusiauhinna 11-aastaselt. Hendrixiga võrreldakse teda ka selle pärast, et mõlemad on afroameerika päritolu vasakukäelised kitarristid.

Let’s rock!

Jaga
Kommentaarid