See on juba staadionikontserdi mõõtu ettevõtmine! Rockstaar Tanel Padar (32) põrutab Venemaale, kus annab 24. ja 25. mail kontserdi Tšerepovetsis ja Vologdas – ühe neist suurel hokiareenil, mis mahutab 4000 inimest!

«Selline plaan meil on, jah, teha Venemaal kaks klubimängu, üks neist Slavka Kobrini sünnilinnas Tšerepovetsis suurel hokiareenil,» ütleb Padariga koos Venemaa lühituurile suunduv kitarrist Laur Joamets, tuntud ansamblist Dramamama.
Venemaa bluusituuri initsiaator on praegu Costa Ricas elav legendaarne kitarrist Vjatseslav Kobrin, kes armastab väga eesti muusikutega lava jagada.
«Slavka ise ei ole veel Eestisse jõudnud, aega natuke on ka, aga eks varsti teeme proovidega algust,» räägib Joamets. Kobrin käis ka möödunud aastal Tšerepovetsis esinemas ning soe vastuvõtt kiskus tagasi. Sel korral läheb ta oma sünnilinna Tanel Padari ja James Wertsiga.
Eestisse sattus Slavka 1980ndate alguses tänu Gunnar Grapsile, kes tema sünnilinnas kontserte andis.
«Grapsil oli seal üks tüdruk, kes oli juhtumisi mu naise sõbratar,» on Kobrin meenutanud nende esmakohtumist ajakirjas Kitarr. «Ühel hetkel kolisid nad terve bändiga minu majja. Ta ei teadnud must midagi, kuid nägi kitarrivõimendit ja uuris, kas olen muusik.»
Vjatseslav Kobrinit mäletataksegi ennekõike Grapsi Magnetic Bandist ja Jaak Joala saatebändist Lainer, samuti Ultima Thule algusaegadest. Mihkel Raud on kitarristide eliiti kuuluvat Kobrinit oma raamatus «Musta pori näkku» võrrelnud Jimi Hendrixiga ja öelnud, et ta mängis Eestis kõik kohalikud kitarristid laua alla!