"Ma sellist žanri ei ole kunagi näinud," kommenteeris saatejuht Marko Reikop eilset videot, kus kaamera ees naeruväärselt kohmetud Henrik Kalmet ja Elmo Nüganen selgitasid, miks nende teed teatris ikkagi lahku lähevad.

Oidsalu märkis, et mõnes mõttes ta mõistab Nüganeni käitumist, kuid lisas, et tema oleks sellist olukorda ennetanud. "Küsimus on selles, et kas teema peaks üldse selleni jõudma. Kas sul on organisatsiooni sees arutelukultuur, mis selliseid konflikte eos maandab ja kas sul on piisavalt distsipliin kehtestatud."

Mida oleks Oidsalu Nüganenile soovitanud? "Kui ma oleks saanud talle nõu anda, siis ma oleks andnud sellist nõu, et tule siia samasse Ringvaate saatesse, istu selle Kalmetiga siin kõrvuti ja rääkige sellest, et me oleme loomingulised inimesed, me teeme oma tööd kirega, meil on hästi palju eriarvamusi teatris, see ongi loomingulise protsessi tavaline osa ja sellest ei sure keegi ära, kui olukord läheb üle käte ja me saame sellega hakkama. Ja meie moraalne sättumus ka kollektiivina on natuke parem kui erakonadel, kes iga sellise olukorra peale hakkavad sõnumitoojat tapma."

Teatrikriitik Meelis Oidsalu avaldas arvamust, et avalikkus jättis pärast Henrik Kalmeti intervjuud Postimehele mitmed teemad arendamata. Näiteks tõi ta, et kas näitejuhi institutsiooni keskne teater on üldse jätkusuutlik?

Oidsalu mainis, et sellist olukorda, kus näitleja läheb ajalehte oma muresid kurtma, oleks olnud võimalik ennetada: "Kui sa tahad ikkagi olla moraalne majakas Eesti poliitmaastikul kasvõi kultuuriinimesena, siis hoia tagaõu oma kultuuriasutuses korras, et ei oleks pärast piinlik. Me kõik mäletame, mis juhtus Tiit Ojasooga. Väga suur tungal käes kõndis läbi Eesti poliitmaastiku, näitas valgust inimestele, nüüd on see tungal nii sügaval püksis, et piinlik on vaadata."

Oidsalu lisas: "Ma tunnustaks neid teatraale, näiteks Hendrik Toompere seenior, praegu ta vist on seenior, ja isegi Ingo Normet, kelle arvamus mulle üldse ei meeldinud, kuid kes siiski oma nime all püüdsid sellesse debatti sekkuda. Selline põlvkondade vaheline konflikt on alati olnud, küsimus on selles, kuidas me sellesse suhtume?"