Teele avastas oma kire – laulmise – juba gümnaasiumis. „Kui öeldi, et Teele, tee klassiöhtu, siis mul oli sellest sügavalt savi, aga kui keegi ütles, et lauluvöistlus, läks mul pirn pölema ja tegin seda täiesti 150ga. Mingil hetkel taipasin, et ma vöingi elus teha just neid asju, mida tahan,“ räägib Teele.

Samas on ka tema uute väljakutsete ees hirmu tundnud. „Päälinna kolides tömbasin esialgu oma saarlase aktsendi maha ja panin end „korralikult“ riidesse,“ tunnistab ta. Mida rohkem ta aga linnaga sõbrunes, seda rohkem hakkas ta iseend väljapoole paiskama. Teele sõnul läks ta võitja suhtumisega ka superstaarisaatesse, millest ta eelnevad aastad ei olnud julgenud osa võtta. „Enesekindlus ja positiivne energia on mind kandnud uskumatult paljude väljakutseteni ja tänaseks olen aru saanud, et mitte üks asi siin maailmas pole vöimatu.“

Teele usub, et ENTRUM saab tõesti noori aidata ja just seetõttu otsustas ka tema programmis kaasa lüüa. „See on kindlasti väga tänuväärne ettevõtmine ja mul on kahju, et sel ajal, kui mina koolis käisin seda veel polnud,“ ütleb ta.

Järgmisel kolmapäeval 17. oktoobril astub Teele ENTRUMi kolmanda hooaja avaüritusel koos teiste ENTRUM patroonide Londoni OM hõbemedali võitja Heiki Nabi, restoraniomaniku Anni Arro, Click&Grow lillepoti autori Mattias Lepa ja näitleja ning maailmaränduri Marko Matverega Pärnu Kontserdimaja lavale, et 500 Hiiumaa, Saaremaa, Viljandimaa ja Pärnumaa noorega arutleda selle üle, miks on oluline olla ettevõtlik. Ürituse otseülekannet on võimalik jälgida ka Noorte Hääles.

ENTRUM on Eesti Energia algatatud ja koostöös Majandus- ja Kommunikatsiooni-ministeeriumiga ellu viidav üleriigiline noorte ettevõtlikkuse arendamise programm. ENTRUM tahab, et tulevikus oleks Eestis rohkem tegusaid ja algatusvõimelisi inimesi, kes viivad edasi Eesti ühiskonda ja majandust. Selleks koosneb ENTRUM mitmesajast organisatsioonist ja oma ala tipptegijast, kelle ühine soov on edendada noorte ettevõtlikku vaimu, innustada noori ise oma elu juhtima ja oma elu eest vastutust võtma, et panustada kodupiirkonna majanduslikku ja sotsiaalsesse arengusse.

ENTRUMi kaheaastase tegutsemise jooksul on Ida-Virumaa ja Lõuna-Eesti 14-19-aastased noored programmi raames ellu toonud 185 sotsiaalse ettevõtluse, tehnoloogia, öko- ja loomemajanduse valdkonna projekti, millest mitmed tegutsevad jätkusuutlikult tänaseni. Ühtedeks silmapaistvamateks neist on aina rohkem populaarsust koguv Otepää Gümnaasiumi õpilaste algatatud õpilasvahetusprogramm VeniVidiVici ja piirkondliku tööpuuduse vähendamiseks loodud Ida-Virumaa noorte tööbörs InSpe.

ENTRUM programm on pärjatud Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi konkursil 2011. aasta parimaks ettevõtluse edendajaks, Rootsi Äriauhinna 2011 konkursil parimaks sotsiaalselt vastutustundliku ettevõtluse algatuseks ja EMSL 2011. aasta konkursil parimaks kodanikuühiskonna ärisektori algatuseks.

Avasessiooni kava

13.00
ENTRUM III hooaja pidulik avamine
Eesti Energia juhatuse liikme Margus Rinki tervitussõna
13.20

ENTRUM inspiratsioonitund:
ENTRUM programmi patroonide Heiki Nabi, Anni Arro, Mattias Lepa, Teele Viira ja Marko Matvere paneeldiskussioon teemal „Juhin oma elu ise!“. Patroonid arutavad, miks on oluline olla ettevõtlik.
14.20 Ideede genereerimise koolitus, I osa. Läbi viib loovuskoolitaja Harald Lepisk
16.30 Ideede genereerimise koolitus, II osa. Läbi viib loovuskoolitaja Harald Lepisk