Üheks teenetemärgi saajaks on indiansambli Röövel Ööbik trummar, DJ, produtsent, Raadio 2 saadete saatejuht ja toimetaja ning sooloartistina Ajukaja nime all tegutsev Raul Saaremets.

Publik võttis Saaremetsale kõne, et uurida, kas auraha-uudis on muusikule juba kohale jõudnud. "Jah, nägin uudistest," sõnas Saaremets. Küsimusele, milliste tunnetega ta tunnustuse vastu võtab, pidas mees väikese pausi. "Ma tahaksin öelda, et olin meeldivalt üllatunud..., aga pea läks hoopis tühjaks," sõnas ta. "See on vist nagu Oscari võitmisega, kuigi ma polnud kuskil nomineeritud. Loed ja oled nagu valge leht. Eks need emotsioonid tulevad vast hiljem."

Mille eest ja miks tunnustus just nüüd tuli, ei osanud Saaremets kohe arvata."Ma ei tea. Võibolla sellepärast, et ma jätsin suitsetamise maha!" viskas ta nalja, kuid märkis, et presidendiga tal sellest siiski juttu siiski olnud ei ole.

"Ju on presindendil head nõunikud. Olid ajad, kui ma tegutsisin rohkem, nüüd olen rohkem põranda all," jätkas Saaremets juba mõtlikumal toonil. "Millal Ilves Eestisse tagasi tuligi?"

Oletuse peale, et ehk on tunnustus kuidagi indimuusikat austava presidendi muusikamaitsega seotud, leiab Saaremets: "Võibolla tõesti. Tal ongi hea muusikamaitse!"

Eesti muusikaringkondades omaette kvaliteedimärgiks ja guruks kujunenud Raul Saaremets on pärit Ida-Virumaalt, õppinud Tartus ning töötanud Raadio 2-s selle algusest saadik ("Vibratsioon", "Muusikanõukogu" jt), tutvustades Eesti publikule varastest 90ndatest saadik maailma tantsumuusika parimaid palu ning toonud Eestisse rohkelt artiste ja plaadikeerutajaid hiljuti 16. tegutsemisaastat tähistanud pidudesarjas Mutant Disco. Lisaks on ta tegev plaadifirmade Umblu ja Pudru Kuul (Porridge Bullet) juures.