Vishal Tulsian töötab Eestis kuuendat aastat. Ta on Mumbaist pärit noorhärra, kes juhatab Kehras asuvat firmat Horizon Tissue, mis toodab Daisy kaubamärgi all tualettpaberit ja salvrätikuid.

Kui avalikkuse ette jõudsid ärevad teated, et Horizon Tselluloosi ja Paberi AS on Kehras seiskunud ja järjekordset väikeasulat ootab väljasuremine, siis tegelikult töötasid paarsada meetrit eemal naabervabrikus liinid endiselt 24 tundi ööpäevas.
Vishali (36) tagasihoidlik kabinet asub tehasehoone teisel korrusel. Tegemist on lihtsa toaga. Jutuajamiseks suundume siiski koosolekuruumi. Siingi on kõik ülimalt ratsionaalne. Riiul tootenäidistega, kohvimasin ja Saaremaa puulusikad. Vishali on õppinud veidi eesti keelt ja nagu tõeline bollywoodi kangelane, ütleb ta võluvalt oma uue lemmikväljendi: «Osta kodumaist!» Mehe eesti keel asendub siiski kiiresti inglise keelega.
 
Igatseb India kuuma päikest
 
Vishal töötab Tolaram grupi heaks, mille peakontor on Singapuris. Tolaram on Eestis kuulus firma, see on võitnud aastaid parima eksportööri tiitli.
Vishalile meenub esimene hommik Tallinnas, kui ta ärkas ereda päikese peale, aga kell näitas alles neljandat hommikutundi. «Arvasin, et mu kell on rikkis, kuid ka mobiil näitas sama aega. Umbusklikult helistasin hotelli vastuvõttu, et kellaaega kontrollida. Mul kulus kaks nädalat, enne kui õppisin mitte päikesetõusuga ärkama,» räägib Vishal.
Oli ka teisi ootamatusi: «Eestisse tulles oli mulle üllatus, kui kiiresti ma sain asjad korda aetud. Pangas küsisin tšekiraamatut, kuid selgus, et seda ei ole Eestis vaja. Kõik on elektrooniline online.» Ta nimetab Eestit korduvalt tubliks ja eesrindlikuks maaks.
#end#
Härra Tulsian võttis siia kaasa ka oma perekonna. Vishal on üheksandat aastat abielus, poja sünd langeb tal Eesti perioodi. Tulsianide abiellumistseremoonia toimus Indias. 
Vishali naine on kodune ja hoiab perekonna Tallinna elamist korras. Ei saa öelda, et nad oleksid Eestiga täiesti kohanenud. Ehtsa ja vürtsika toidu jaoks toob pere koostisaineid Indiast. Verivorstiga ei ole Vishal senimaani harjunud, chicken curry maitseb palju paremini. Mees igatseb novembri ja detsembri pimedatel päevadel India kuuma päikese järele. Kuid karjäär on karjäär.
Vishal ei ole poja hariduse osas otsuseid teinud - kas ta läheks kooli Eestis või... Aga sinnani on piisavalt aega, et veel mitte muretseda.
 
Haritud ja edukas  
Vishal on pärit Mumbaist, mille elu ja oluga saab tuttavaks ühest läinud aasta enam hinnatud filmist «Rentslimiljonär».
«Ma olen näinud, suurepärane film,» ütleb Vishal.
Vishali töökogemus teeks au igale Eesti  eduinimesele. Mumbais finantsala ja raamatupidamist õppinud mehel on ette näidata kogemus pangandussektorist, India ühest suuremast tööstus- ja kaevandusfirmast A.V. Birla Group ning ta on leiba teeninud ka Standards & Poorsi India harus. Hetkel õpib Vishal marketingi Londonis ning selle loo ilmumise ajal on ta Lõuna-Prantsusmaal Nice'is messil. Rahvusvaheline bisnis, rahvusvaheline mees.
«Me peame olema optimistlikumad, majanduskriis on alati ka võimalus, mis avab uued uksed. Sellest tuleb õppida ja leida oma tugevad küljed,» lausub Vishal, kes eelistab kriisi asemel kasutada väljendit pikk talv.
 
Eestlased on abivalmid
Vishal leiab põhjamaise väikse Eesti ja suure lõunamaise India vahel mõnegi ühise joone. Kuigi India iseseisvus juba 1947. aastal, algas tormiline kasv 90ndate alguses globaalse buumi ajastul, kui majandus muutus avatumaks.
«See muutus tõstis üldist meeleolu. Märkan eestlastes samasugust tahet kasvada, muutuda, kohaneda ja areneda, mis arvatavasti tuleneb suurte muutuste samaaegsest algusest,» räägib Vishal. «Inimese kultuuriline maailmapilt piirdub tavaliselt tema tutvusringkonnaga. Seega minu vaated Eesti inimestele on kujunenud ja piirduvad mulle tuttavate inimestega. Selle põhjal võin öelda, et eestlased on otsekohesed, avatud uutele mõtetele ja ideedele, väga abivalmid, sõbralikud, naljaarmastavad ning paremat elustiili ihaldavad. Samuti motiveerivad neid väljakutsed ning nad on valmis proovima uusi ideid, näitavad rasketel aegadel mõistmist ja teevad objektiivseid otsuseid.»
Vishal näeb ka kultuurierinevusi. Ta on täheldanud, et Indias tehakse äriotsuseid kohati pigem suhete kui objektiivse analüüsi põhjal. Eestis, nii nagu paljudes Lääne-Euroopa riikides, rajanevad ärisuhted objektiivsetel andmetel ja analüüsil.
Vabal ajal võtab Vishal meelsasti kätte raamatu, vältides seejuures ilukirjandust.
«Vabal ajal loen palju, põhiliselt elulugusid, ärikirjandust ja filosoofiat. Ainuüksi lugemiseks võiks olla veel üks eraldi elu. Otsin häid ideid, tsitaate, huvitavaid elufilosoofiaid - üks mu lemmikuid on: Do not wish it were easier, wish you were better. (Ära soovi, et oleks kergem, soovi, et oleksid ise parem - toim.),» sõnab Vishal.