«Meeleheitel koduperenaine» NICOLETTE SHERIDAN räägib, miks kuulsus on teisel katsel veelgi magusam.

Hollywoodis ei tea iial, millal õnn võib naeratada. Nicollette Sheridan käis end pakkumas menuseriaali «Meeleheitel koduperenaised» kõrvalosasse. Tema üllatuseks pakuti talle meesteõgijast Edie Britti rolli, mis tegi temast meie aja ühe kõige kõrgemini tasustatud telestaari. Nicollette’i palk on 270 000 dollarit osa eest — sugugi mitte paha tulemus, eriti kui arvestada, et ta kandis oma näitlejakarjääri maha juba kümme aastat tagasi.   Uuesti tippu


Seetõttu võib 41aastasest Nicollette’ist aru saada, kui ta kuulsust naudib. Inglismaal sündinud näitlejatar vilksatas avalikkuse teadvuses viimati siis, kui ta oli 20ndates eluaastates, mängides seriaalis Knots Landing. Kui sarjale seitsme aasta pärast punkt pandi, sai otsa ka tema näitlejakarjäär.


«Peale seda tööd võtsin puhkuse, sest ma olin seitse aastat tööd rabanud nagu hull,» räägib ta. «Kui olin valmis uuesti tööle asuma, ei pakutudki mulle enam midagi.»

«Meeleheitel koduperenaiste» edu aimas Nicollette ette. «Aga et see nii populaarseks saab — seda poleks ma iial uskunud,» imestab ta. «See on vapustav, see kõik on nii põnev, olen tohutult tänulik, et saan sellest osa. See on hoopis midagi muud kui minu varasem edu. Mul on hea meel, et see juhtub just praegu, mitte siis, kui ma olin noorem. Kui ma esimest korda kuulus olin, tundus see väga ebamugav. Praegu võtan asja palju rahulikumalt. Peale tööpäeva lähen koju, ratsutan oma hobustega ja elan oma elu.»


Nicollette on rahul ka oma tegelaskuju Edie’ga. «Mulle meeldib tema otsekohesus,» rõõmustab ta. «Ta on selle sarja kõige ausam tegelane. Kuigi mitte kõige meeldivam — mõnikord on ju teatavasti raske tõde kuulda. Mulle meeldib ka see, et ta tahab lõbutseda ja on valmis tegema ükskõik mida, et oma tahtmist saada.»

Sarja näitlejataride omavahelistest nääklustest rääkides püüab Nicollette jääda taktitundeliseks. Kuulujutt räägib, et ta saab sarja kesksetest tegelastest kõige vähem palka ning on kade Teri Hatcheri peale, kes kauples endale peale Kuldgloobuse võitmist välja kopsaka palgatõusu. «Naljakad on need jutud, mida meie kohta räägitakse,» ütleb ta. «Me kõik saame hästi läbi. Oleks sarja peaosades viis meest, siis selliseid jutte ei räägitaks. Ma imetlen ja austan oma kolleege väga ja naudin nendega töötamist. Soovin vaid, et mul oleks rohkem aega, et nendega koos olla.»

 Õnnelik kodu


Nicollette’i vaba aeg möödub romantilises Hollywood Hillsi majas, mille ta soetas endale 1989. aastal. «Kui ma endale maja otsisin, viis kinnisvaraagent mind selle maja juurde, mis sest, et sellesse piirkonda ma maja ei tahtnud. Me hiilisime tagaaia kaudu sisse ja piilusime läbi akende. Aed oli käest ära lastud ja maja ise räämas, aga ma teadsin, et selle saab ilusaks teha. Mul kohe olid olid visioonid. Kui ma selle ära ostsin, ütlesid sõbrad: «Oh issand, miks just see maja?» Ja mina vastasin: «Te oodake vaid...».»


Nicollette lisab rõõmsalt, et viimased paar kuud ta oma kodu jaganud piltilusa Rootsi päritolu näitleja ja eratreeneri Niklas Söderblomiga. Paar tutvus möödunud aastal ning jõulude paiku tegi mees Aspeni suusakuurordis talle abieluettepaneku.

Kuigi Nicollette’il on seljataga abielu näitleja Harry Hamliniga (ning armulood Michael Boltoni, Scott Baio ja Leif Garretiga) ning tal pole hetkel aega pulmadele isegi mõelda, löövad ta silmad Niklasest rääkides särama. «Niklas on lihtsalt suurepärane,» kiidab ta. «Me oleme parimad sõbrad ja teeme kõike koos — käime suusatamas, mängime tennist, või siis vedeleme niisama kamina ees. Ta on nii romantiline, teeb mulle kogu aeg kingitusi ja toob lilli. Mõnikord, kui ma töölt koju tulen, ootab mind ees õhtusöök. Ta toetab mind kõiges ja suhtub minu edusse väga mõistvalt. Jah, mõnikord on raske, eriti kui töö ei lase koos olla, aga eemalolek teeb meie koos veedetud hetked veelgi erilisemaks.»

 Parim kahest maailmast


Nicollette’i pole tegelikult kunagi meelelahutusäri poole tõmmanud. Inglismaal, Worthingis sündinud kaunitari ema on Briti näitlejatar Sally Sheridan. «Olin poniklubi tüdruk,» räägib ta. «Pidevalt hobuse seljas ja ületamas endast kaks korda kõrgemaid takistusi. Neil päevil kuulus mu süda balletile ja hobustele.»

Kui Nicollette oli kümneaastane, hakkas ta ema kokku elama Briti telestaari Terry Savalasega. «Ametlikult oli ta mu kasuisa, aga ma olen teda alati oma pärisisaks pidanud,» räägib Nicollette.


Siis kolis pere Ameerikasse, kus Nicollette kiiresti kohanes. «Kõik oli tore, sest mu pere oli siin, aga mul olid ka vanavanemad Inglismaal, nii et ma olen mõlemast maailmast parema võtnud.»


Nicollette tahtis saada hoopis advokaadiks, kuid kolledzhis asjalood muutusid. «Ma olin ühe kolledzhietenduse kaaslavastaja. Enne kui ma arugi sain, hakkasid nad mind kauplema ühte peaossa. Olin nõus... ja siis oli käes esietendus. Istusin seal, kostüüm seljas ja lasin endale soengut teha. Ja sain ühtäkki aru, et ma ei taha lavale minna. Nad pidid mind lavale lükkama! Aga niipea kui lavale astusin ja esimese lause ütlesin, olin omadega sees. Enam ei olnud mingit tagasi vaatamist.»


Üks unistus on Nicollette’il veel — saada emaks. Ta teab, et aega pole enam palju jäänud. «Ma nii ootan seda,» räägib ta. «Olen alati emaks saada tahtnud ja tean, et ma kunagi saan ka. Aga millal... Ütleme nii, et ma armastan spontaansust ja üllatusi. Nii et püsige lainel!»