Pea iga perenaise hea sõber telekokk Jazz teeb koos kahe hea sõbraga oma restorani, mis peaks uksed avama veebruaris-märtsis.

Telekokk Jazzi ootavad ees kibekiired nädalad. Koos kahe sõbra, Tallinna Hotelli endise peakoka Tarmo Karu ja George Brownesi ja Bel-Etage’i peakoka Vambola Mooresega annab ta viimase lihvi oma restoranile Free Style, et hiljemalt märtsis ammune unistus täituda võiks.
"Esialgu on tegemist restorani-söögikohaga, mõne aja pärast avame ka klubiruumid, vinoteegi ja gourmet-lihapoe," räägib Jazz põlevi silmi.
Kosmose kino kõrvale tuleva söögikoha ehitustöödest võtavad aktiivselt osa ka omanikud-kokad. Jazz tunnistab, et üks ehitusmeheks hakkamise põhjusi on rahaline. "Ega see paha ole. Kui koht on juba avatud, siis tead täpselt, kuidas see tool sündis või aken valmis," leiab Jazz meisterdamistöös plusse.
Jazz tunnistab, et nagu iga kokk, on ta juba aastaid unistanud oma restoranist Kuid tõsise tõuke sai ta sel suvel, mil ta Grillfest Estonial oli Tarmo Karu ja Vambola Mooresega ühes tiimis. "Tegelikult oleme juba pea kümme aastat sõbrad ja nii mõneski majas koos töötanud, kuid ju on just praegu õige aeg. Meil on väga hea klapp ja üksteisemõistmine," selgitab Jazz.
Kliente üritavad nad meelitada lahtise köögiga. "Et kliendid näeksid, kuidas nende tellitud toitu valmistatakse. Kõik kokad suhtlevad klientidega."
Menüü koostamisel ei ole nad endile eriti piiranguid seadnud. "Miksime kokku eri köökide plusse. Sellest ka restorani nimi."

Olde Hansaga koostööd ei lõpeta

Endine Olde Hansa peakokk, praegune saalikokk Jazz ei pea saalikokaametit sugugi halvaks. Kuigi ta nendib, et eks see ole veel inimestele võõras ja raskesti arusaadav. "Aga aina enam tekib saalikokki juurde. Ja kes siis veel oskaks roogi kirjeldada kui mitte kokk. Ja saalikokk ongi see, kes suhtleb restorani külalistega," selgitab Jazz.
Vaatamata Free Style’i avamisele ei katkesta Jazz suhteid keskaegse restorani Olde Hansaga "Saalikokaks jään ma ka edaspidi. Olen muutunud läbi ja lõhki keskaegseks meheks."
Nagu igale eestlasele, on ka Jazzil jõulud toiduga seotud püha. Jõululauale sättis ta nii kala- kui ka linnuliharoogi ning traditsioonilisi jõulutoite. "Traditsioonilisi jõuluroogi võib ju ka pisut muuta. Näiteks verikäkke süüakse tavaliselt praetult ja hapukoorega. Aga väga maitsvad on verikäkid, mis praetud koos juurselleri ja õuntega, ning kui juurde teha veel sinepi-siidrikaste, on tulemus uudne ja tõesti väga maitsev," õpetab Jazz, soovitades kõigil köögis julgemalt katsetada.
Tallinna restoranide taset hindab Jazz üsnagi kõrgeks. "Konkurents on tihe ja see on väga hea, nii tõuseb ka tase," on Jazz asjade seisuga rahul.