Ülemöödunud laupäeval vuras sõiduauto kuulsa kiropraktiku ALLAN OOLOGA roolis TIINA JANTSONI ja tema tantsutüdrukutega Peipsi suunas. Viitna kõrtsi järel jooksis aga mootor suitsupilve saatel kokku…

Chrysler enam ei käivitunud. Tantsu- ja modellikooli Sixtina direktrissil Tiina Jantsonil õnnestus Rakvere sõprade abiga kutsuda puksiir, mis sõiduriista tagasi Tallinnasse viis. Kaasa sõitsid Tiina ja Allan, asudes klaarima juhtunu põhjusi. Jantsoni väitel olid mootori «kokkuküpsetajaks» Oolo valed sõiduvõtted! Mees oli tema sõnul automaatkäigukastile unustanud sisse lükata «drive» asendi, ja sõiduk liikus kõrgpööretel kõrvetades kolmanda käiguga. Kiropraktik Oolo, kelle käte alt on läbi käinud kõik Eesti spordihiiud, põrutab aga, et Jantson leidis lihtsalt alatu mooduse temalt raha välja pressida!

Kahju ligi 60 000

Tiina räägib, et kahjuks ei kuulnud ta juhi kõrval istudes müra, sest aken oli lahti ja Oolo jutustas non-stop. «Palusin teda kordi, et ta juhtimisele keskenduks, aga tema rääkis kogu aeg ja püüdis veel ka tüdrukutega jutustada!» kurdab Jantson. Nii märganud just tema, et armatuurlaual süttis põlema ohutuli, ning ta palus Oolol peatuda. Viimane aga soovinud jätkata, et jõuda bensiinijaama. Nii läkski, et reis lõppes Peterburi maanteel mõni kilomeeter pärast Viitnat.

Chrysleri kordategemine maksab ligi 60 000 krooni. Sõiduriista oli laenanud Tiinale tema poja Sten Eriku tuttav. Jantsoni meelest peaks kahju korvama Oolo, kelle süül mootor kõrbes. «Vähemasti poole kuludest võiks ta ju ometi kanda,» ütleb Sixtina juht.

Suure asemel väike!

Kanada eestlasest ingliskeelne füsioterapeut Allan Oolo räägib telefonitsi, et Tiina käis kui uni peale, et ta tuleks neile sohvriks. «Olen loomult vastutulelik, ja lõpuks nõustusin,» räägib Oolo, lisades, et ta oli küll magamata ja väsinud. Aga et ilm oli ilus, mõtles ta, et ehk oleks see kena vaheldus Tallinnast ja tööst väike breik teha. Miks Tiina ise autot juhtida ei saanud, jäi Oolole arusaamatuks: «Ta ütles, et on mingi suur auto, millega tema hakkama ei saa.» Oolole üllatuseks olnud parkimispaika toodud sõiduriist aga hoopis väikest mõõtu. Tiina ütleb, et kuna auto oli «ameeriklane» ja Oolo meesterahvas, siis oli loomulik, et too sõidab. Pealegi olnud Oolo ise lausa meelitatud minema kauneid tüdrukuid vaatama. Oolo möönab, et ta nägi ohutuld, aga soovis metsade vahelt kuhugi asustatud punkti jõuda. Ta ei usu, et oleks lülitanud vale käigu sisse, aga täielikult seda ka ei eita. Oolo ütleb, et korras auto puhul poleks ka kõrgemate pööretega säärast olukorda tekkinud. Küll aga väidab, et tantsutüdrukutega ta ei lobisenud, sest nood olla üldse maganud tagaistmel.

Oolo kahju ei korva

«Sellised on siis need mehed, ja veel Kanada mehed!» imestab Jantson Oolo asjatundmatust ja valelikkust.

Oolot hämmastab aga, et kustkohast «in the middle of nowhere» (ehk n-ö padrikust) leidis Tiina korraga semud, kes tema auto ära viisid. Oolo kahtlustab, et tegemist oli set upiga (lavastusega), et temalt raha välja pressida. Nii tuli tema kukrust see 1500 krooni, mis puksiirijuhile tuli maksta. «Tiina ütles, et temal on raha vaid 500 krooni kaheks nädalaks,» ei suuda Oolo asja uskuda.

«Oh issand jumal!» kostab Tiinalt selle peale, ja ütleb, et jah, temal ei olnud sularaha kaasas piisavalt, aga puksiirijuhile tuli kohe ära maksta.
Ühesõnaga, Oolo leiab, et tema tegi Tiinale heast tahtest teene, ta ei teinud midagi valesti, ja ta ei pea võimalikuks kahjude korvamist. Ka mitte poolt sellest.

Oolo lukustas end kabinetti

Allan andis Tiinale hoopis raamatu The Secret (Rhonda Byrne`i bestseller — toim), mille sõnum on: kõik mis sinuga elus juhtub, on oluline. Sul tuleb ka kõige halvematest hetkedest õppida midagi kasulikku.

«Pistis jah mulle selle raamatu ja kirjutas ka meilitsi mingitest õppetundidest,» ohib Tiina.
Neljapäeval püüdis Tiina veel kord Oologa kohtuda, et arutada rahulikult, kuidas olukorda lahendada. Tal õnnestus saada audients Oolo Kadrioru kontorisse 8-9 vahel — ettekäändega tagastada raamat. Paraku doktorihärraga kokku saada ei õnnestunud! «Oolo jooksis meie eest ära, lukustas end ukse taha, ja käskis oma sekretäril meid välja visata,» vahendab Tiina. Oolo ütleb, et tõesti pidi ta Tiina vastu võtma, aga kuna tal oli patsient, misjärel käivitus telefonikonverents Kanadaga, ei olnud see vis-a -vis võimalik. «Palusin tal raamat lihtsalt lauale jätta,» ütleb Oolo. Pealegi, Tiina tulnud kahe suure mehe saatel, kes meenutasid talle mingit filmi või hämaraid vene jõudusid…

Hirm «kappide» ees

Igal juhul nõudnud kolmik viivitamatut kokkusaamist, asunud ähvardama ja olnud agressiivselt meelestatud. Raamatu, muide, visanud nad kõrge kaarega lõpuks ooteruumis vastu seina! «Palusin oma assistendil öelda, et kui nad ei lahku, olen sunnitud politsei kutsuma.» Oolo lisab, et kuulis oma viimaselt, väga prominentselt patsiendilt, kes samuti märulit pealt nägi ja kellelt ta pidi juhtunu pärast vabandust paluma, et Tiina olla temale ammusest ajast 100 000 võlgu!

Tiina Jantson jääb rahulikuks: «Ah see oli see kinnisvaraarendaja!». Ta lisab, et mingit võlga olla ei saa. Tõsi, kord üürinud ta tollelt küll poepinda, aga selle osaluse müüs ta ära ja muust ta ei tea. Mis puutub aga «kappidesse» siis Tiina naerab, et need mehed olid tema poeg Sten-Erik, kes on tõesti väga pikk, korvpallur, ja ka teine poiss, autoomanik, ei ole tõesti väikest kasvu. «Sten-Erikut oli ju Oolo näinud varemgi,» imestab Tiina, eitades kontoris laamendamist.
Naine nendib vaid, et eks tuleb neil nüüd endil teha politseisse avaldus. Aeg annab selgust.