Eesti kaasaegsed kunstnikud, nagu näiteks TIINA TAMMETALU (47), küsivad üldise hinnatõusu valguses ka oma teoste eest järjest rohkem, kuid nendegi müügiedu takistab majanduskriis.

 

Kunstnik Andro Kööp (41), kelle maali ruutmeeri hind ulatub 30 000 kroonini, küsib oma suuremõõtmelise töö eest 89 000 krooni. Tiina Tammetalu küsib teose «Laste maailm. Laulupidu I» eest 82 000 krooni. See töö on väljas Gallery M näitusel Pegasuses.
«Loodan, et ostetakse,» sõnab Tiina. «Imelikul kombel ei taha väiksed asjad üldse müügiks minna, aga suuri veel ostetakse.»
Tammetalu masendusest küüsi ei näri. «Võib-olla olen liiga lihtsameelne või lootusrikas. Mõneti on ju kõik ikka veel täitsa normaljok.»
«Viimasest Pegasuse näitusest ei ole veel midagi müügiks läinud, aga eelmine tulemus oli täitsa hea,» tõdeb Galerii M juht Howard Shernoff.
Paar Aleksandr Tsyganovi taiest on müüdud, Kööp leidis kliendi ja paar Maarit Murka maali ringlevad New Yorgi ja Los Angelese näitustel. 
Oktoobri lõpus katsub oksjonil turuseisu teenekas Haus Galerii. Nende oksjonitelt pärinevad ka Eesti kunsti müügi absoluutsed rekordid. Konrad Mägi maal «Capri maastik» läks müügiks 2 miljoni krooni eest.
Kunstnike maalide ruutmeetrihinnad varieeruvad justkui korterite hinnad vastavalt linnaosale — Andro Kööp 30 000, Tiina Tammetalu 27 300, Maarit Murka 19 400 ja Jaan Elken 18 750 krooni.
P. K.