"Minu arvates on iga kingituse taga soov ja jõulusoovid on alati südantsoojendavad," räägib kunstnik. "Tihtilugu ma kingingi seda, mida ma ise teha oskan. Samuti meeldib mulle raamatuid kinkida ja neid ka saada. Kingitud raha eest soetan ka alati raamatuid," tutvustab ta oma kingieelistusi. Tõnis kinnitab, et tema loomingust leiab kindlasti mitmeid ehteid, mis sobivad jõulukingitusteks, kuna nendega saab väga palju edasi anda ja need annavad hea võimaluse eneseväljenduseks. "Ehted on justkui jääv lugu, eriti kui nende valmistamisel on kasutatud klassikalisi materjale," selgitab ta.

Jõulud veedab kunstnik ise alati Võrumaal vanemate juures. "Proovin end siis töörutiinist võimalikult palju välja lülitada ning mõtiskleda möödunud aasta üle. Käin suitsusaunas ning naudin kodumaa loodust. Jõulud on minu jaoks endasse vaatamise aeg," avaldab ta. Rahulikule jõuluajale eelnevat perioodi täidab kunstniku jaoks aga töö- ja ootusaeg, mida näeb ta ühel või teisel viisil enese proovilepanekuna. "Inimesed soovivad sellel ajal rohkem teineteisele rõõmu valmistada ja nii on ehtekunstnikud tihtilugu need niinimetatud päkapikud, kes ehteid valmistades teiste jõulusoove täidavad," muigab ta.

Ise hindab Malkov jõuluajal enim rahu ning talle meeldib, kuidas inimesed otsivad ja leiavad pühadeks aega ja on häälestunud positiivsemalt, rahulikumalt ning leplikumalt. Ühtlasi on ta märganud, et viimastel aastatel on suhtumine asjade ostmise osas muutunud pigem ostubuumi pohmeluseks. "Mulle meeldib, et aina rohkem inimesi hindavad meistrite tööd ja ehete kvaliteeti. Kantav ehtekunst on jäänud küll kontseptuaalseks, kuid muutunud praktilisemaks. Näiteks on oluline materjali eluiga, et ehted kestaksid mitu põlvkonda. Mulle endale meeldibki näiteks kasutada kulda ja klassikalisi tehnikaid uudsete ideedega. Enda tööd nimetaksin kaasaegseks klassikaks," iseloomustab ta.

Tõnise ehetega saab tutvuda homsel Disainiturul ning kaasa võtab ta enda loomingu selle osa, millest soovijad saaksid lihtsa vaevaga viimased jõulukingid leida. "Mina näitan ja müün oma uuemaid kullast ja hõbedast kõrvarõngaid "Ehted Inimestele" kollektsioonist," kutsub ta kõiki tutvuma. 

Vaata: