Mägi on laulnud peaaegu kõikidel suurtel taasiseseisvumisaja rahvapidudel, seekordne Üheslaulmine tõi mehe sõnul traditsioonilistesse üritustesse värskust, samuti on tervitatav noorte artistide pealekasv.

"Muidugi oli see üritus teistmoodi, ega päevad ei ole vennad, et midagi oli seal muidugi läbi maatriksi tõmmatud. Artistid on juba muutunud, Karl-Erik Taukar näiteks või Curly Strings, aga nemad andsid värvi kõik juurde üritusele," sõnas Mägi.

Üheslaulmine tekitas osades eestlastes pahameelt, kuna üritusele pääsemiseks tuli lunastada 15 eurot maksev pilet. Tõnis Mägi tõdes, et see oli ka tema jaoks arusaamatu.

"Üks tõrvatilk meepotis siiski on sellest üritusest rääkides, et miks pidi olema see raha. Eesti 100 on ometigi. Natukene piinlik on," sõnas ta ja lisas, et see võis ka kaasa tuua väiksema publiku. "Suur ja väga kurb põhjus oli ikka see raha, miks ei oleks võinud olla piletihind sümboolselt üks euro ja 00 senti, siis oleks ka sümboolselt see 100 ka seal olnud," lisas mees.

Kuid üldiselt jäi Mägile üritusest ikka positiivne emotsioon. "Samas ma pean tunnistama, et ma kogu üritust ei näinud. Ma jõudsin siis alles lauluväljakule, kui üritus alles käis. Mul eile oli teine kontsert Sillamäel," meenutas Mägi.

Kroonika pöördus täna ka ürituse kunstilise juhi Tõnu Kaljuste poole, et küsida muljeid kontserdi kohta. Ta ütles, et ei soovi Delfiga vestelda viimaste kajastuste valguses. "Ma pole viimasel nädalal tajunud Delfi poolt lugupidamist ega taktitunnet."