Kunagise lapstähe TOOMAS UIBO ja Tallinna eksabilinnapea LIISA PAKOSTA seitse aastat kestnud õnnelik kooselu on läbi.

Liisa (33) sõnul on nad Toomasega (31) endiselt sõbrad, kuigi mees sulges koduukse väljastpoolt juba aastapäevad tagasi. Nüüdseks on valusast ajast piisavalt aega möödas, et Liisa võiks kiivalt avalikkuse eest varjus hoitud saladuselt katet kergitades ohata: «Kõik halb on meelest ära. Ja mul on hea meel, et mõistmine ja austus teineteise vastu säilis.»

Maailma parimad vanemad

Liisa kinnitab, et midagi skandaalset nende vahel ei toimunud. Lahkumineku põhjuseks oli lihtsalt erinevate huvide ja iseloomudega inimeste teineteisest eemale kasvamine. Ent aasta eest, kui Liisa ja Toomase suhetes oli juba kõik selge, poseeris Liisa koos laste Hiie (5) ja Eke Jakobiga (1) pressifotograafidele ning rääkis intervjuudes õnnelikuks olemisest.

Tegelikult oli Liisa juba poja Eke Jakobi ootamise ajal üksi, aga Toomas tuli sünnitusele toeks ja abiks. «Lapsi kasvatame koos, või õieti vaheldumisi,» räägib Liisa. Ta lisab, et lapsed on ju ikkagi kõige tähtsamad. «Oleme endiselt neile ema–isa ja tundub, et seejuures päris head.»

Selle kinnituseks annab ka Toomas teada, et tema meelest on Liisa «maailma parem emme». Ning Liisa vastab: «Toomas on maailma kõige parem issi!»

Abieluranda ei jõutudki

Et vanemate lahkuminek tütar Hiiele ebameeldiva üllatuse ja traumana ei tuleks, seletasid vanemad talle üksipulgi lahti, mis, miks ja kuidas. «Hiie on olnud väga toetav ja abivalmis, sest eks temagi soovib, et ta vanemad oleksid õnnelikud,» räägib Liisa.

Pikki aastaid koos veetnud Toomas ja Liisa laveerisid varasemates intervjuudes abiellumist puudutavatest küsimustest alati osavalt kõrvale. «Paber ei määra midagi. Peaasi, et inimesed omavahel hakkama saaksid,» kostis alati vastuseks.

Ka täna on endine paar üksmeelel. «Me mõlemad oleme tehtud otsustega rahul, ei kahetse ühtki koosoldud päeva ega ka praegust eri eluteede valikut,» tuleb justkui ühest suust. Nad tunnistavad, et lahkuminekut ei põhjustanud ühe või teise poole võimalikud uued elukaaslased. «Kumbki meist pole loonud uut peret ja kumbki ei oota ka last,» ütleb Toomas Uibo.