Andrus Vaarik

Armastatud näitleja ja populaarse telesaate "Su nägu kõlab tuttavalt" kohtunikuna tuntud Andrus Vaarik teatas juunis TV3 otse-eetris oma liitumisest Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga.

"Võõraviha ja hirmutamine Eestit edasi ei vii, selle asemel vajavad inimesed nõu ja selgitusi. Ma usun, et suudan sotsiaaldemokraate selles selgitustöös aidata," sõnas Vaarik.

Vaarik on andnud ka põhimõttelise nõusoleku kandideerida kevadistel riigikogu valimistel. "Ega ma esimese hooga kujuta end tegevpoliitikuna küll ette, sest mulle mu tänased tegemised väga meeldivad. Aga ma olen valmis igati kaasa aitama, et Eestit juhiksid targad ja südamlikud inimesed," lisas ta. Jääme ootama, kas ja mil moel ta juhtima asub!

Indrek Saar

Saar on tõenäoliselt kõige edukamalt poliitikukarjääri teinud näitleja, mees on praegu Eesti kultuuriminister. Saar lõpetas Eesti Muusikaakadeemia Kõrgema Lavakunstikooli näitlejana 1996. aastal. Hiljem töötas mees Rakvere Teatri direkorina (1996-2005), Rakvere Teatrimaja juhatajana (2005–2006), Teatri NO99/Vanalinnastuudio nõunikuna (2004–2005) ja tegevjuhina (2006–2007). Alates 9. aprillist 2015. aastast on Saar Eesti Vabariigi kultuuriminister.

Ain Lutsepp

Näitleja kandideeris Vabaerakonna nimekirjas Riigikokku 2015. aastal ja osutus 4109 häälega valituks. 64-aastane Lutsepp lõpetas 1980. aastal Lavakunstikateedri IX lennu, samast aastast näitleb ta Draamateatris.

Hannes Võrno

Aastatel 2002-2011 kuulus Kreisiraadio naljamees Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL). Võrno oli riigikogu X koosseisu liige, kuid peatas saadikuvolitused 2003. aastal. Mullu toimunud kohaliku omavalitsuse volikogude valimistel osales Võtno EKRE Viimsi valla esinumbrina. Mees pälvis 340 häält ja osutus valituks.

Hannes Võrno kohtus Viimsis rahvaga

Madis Milling

Vabakutselise näitlejana nii teatris kui ka televisioonis töötanud Madis Millingu poliitiku karjäär sai alguse 2003. aastal, kui ta astus Reformierakonda. Alates 2004. aastast oli Milling Saue linna volikogu liige kuni 2015. aastal Riigikokku valituks osutus.

Henrik Normann

Teleseriaalis “Vanad ja kobedad” Maiet ja Väinot mänginud ning igal aastavahetusel rahvast “Edekabeli” vahendusel Henrik Normann on oma kunagise ekraanipartneri Madis Millingu eeskujul samuti poliitikas kätt proovinud. 13 aastat tagasi kandideeris Normann kohalikel valimistel Reformierakonna nimekirjas ja võitis Sakus isegi kohalikud valimised. Paar aastat hiljem astus ta Keskerakonda ja töötas lühikest aega Tallinna munitsipaalpolitseis peaspetsialistina.

Liina Raud

Seriaalist “Ühikarotid” tuntust pärinud Liina Raud (varem Vaheter — toim.) liitus 2010. aastal ta Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga ja kandideeris 2011. aasta Riigikogu valimistel Harju- ja Raplamaal ning pälvis 512 häält. 2014. aasta Euroopa Parlamendi valimistel sai ta Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas 1072 häält ning valituks ei osutunud. 2015. aasta Riigikogu valimistel kandideeris Liina Raud SDE nimekirjas Järva- ja Viljandimaal, kuid saadikuks pääses hoopis tema elukaaslane Mihkel Raud.

SDE valimispidu

Eve Kivi

2014. aastal liitus Reformierakonnaga Eesti kuulsaim filmidiiva Eve Kivi. Näitlejanna kandideeris möödunud aastal Tallinnas kohalike omavalitsuste volikogude valimistel, pälvides 208 häält. Kivi kandideeris Tallinna volikokku ka 1995. aastal, kogudes valimisliidu nimekirjas toona vaid 14 häält.

Eve Kivi

Siiri Sisask

Siirit teab rahvas küll ennekõike muusikuna, kuid kuna ta on teinud karjääri ka filmi- ja muusikalinäitlejana, siis arvestame ta ka siia nimistusse. Sisask valiti 2003. aastal Res Publica nimekirjas X Riigikogu liikmeks. 2011. aasta Riigikogu valimistel kandideeris ta üksikkandidaadina, kuid kogus 771 häält ja ei osutunud valituks.

Margus Lepa

Filmides "Kevade", "Suvi" ja "Sügis" Jorh Adniel Kiire kehastamise eest tundtud Margus Lepa tegevus poliitikas oli üürike. Olles Eesti Vasakpartei (enne Eesti Sotsiaaldemokraatlik Tööpartei) liige, kus tal ei õnnestunud 2003. a. juhivalimistel parteijuhiks saada, mille peale astus ta koos mõttekaaslastega parteist välja. Hetkel kuulub ta Eestimaalaste Radikaalsesse Erakonda.

Jüri Vlassov

Endla teatris töötav Jüri Vlassov kuulub 1999. aastast Eesti Reformierakonda. Ta kandideeris 2007. aasta Riigikogu valimistel ja kogus 1877 häält.