1. Rüütel ajas segamini võidupüha ja vabariigi aastapäeva

Kui 2002. aasta juunis soovis president Arnold Rüütel võidupüha paraadil Põlvas Rapla malevkonnale "head iseseisvuspäeva", siis 24. veebruaril 2006 soovis ta kaitsejõudude paraadil Vabaduse väljakul kõikidele väeosadele "head Võidupüha", kuigi kalendri järgi tähistatakse seda püha alles 23. juunil.

2. Unustamatud peod Kadrioru lossis

President Arnold Rüütli ja Ingrid Rüütliga koos elavad teismelised lapselapsed on riigipea residentsis korraldanud joomapidusid, mille käigus on väidetavalt ronitud Kadrioru lossi katusele Eesti lipu kõrvale urineerima.

2006. aasta alguses rääkis ETV saates “Pealtnägija” anonüümseks jääda soovinud pidudel osalenud noormees, kuidas 2005. aasta sügisel toimusid Kadrioru lossis viina- ja suitsurohked noortepeod, millel osalesid lossis elava Maria külalised. Pidudel viibis ka toona 15-aastane Helena. Ürituste tipphetkel osales peol kuni 50 inimest, kes väidetavalt tundsid end riigipea residentsis väga vabalt.

3. Evelin Ilvese saatuslik suudlus Komeedi terrassil

Kuigi sahinad presidendipaari suhete jahenemisest tõusid seltskonnaajakirjanduses esile juba ammu, siis tõeline pomm nende suhtes plahvatas 2014. aasta 22. augusti hommikul, kui Kroonikas ilmusid video ja pildid Evelin Ilvese saatuslikust suudlusest Komeedi terrassil.

4. Evelin ja Toomas Hendrik Ilvese lahutus

17. aprillil 2015 teatas presidendi kantselei, et paar on otsustanud oma 11 aastat kestnud abielu lahutada. Lahutus jõustus 30. aprillil 2015.

5. Vägivaldne Lennart Meri

Mullu maikuus antud intervjuus ei kummutanud endine presidendiproua Regina Meri ümber ega kinnitanud avalikku kuulujuttu, et taasiseseisvunud Eesti esimene president ja tema endine abikaasa Lennart Meri oli naisepeksja.

Väljavõte intervjuust:

Lennarti äkilisuse kohta liigub kuuldusi ja mõne lähedal seisnud isiku sõnul on avalik saladus ka see, et ta ei pidanud paljuks naist lüüa. On ainult kaks naist, kes saavad selle kuulduse ümber lükata. Esimene neist olete teie…
Ma ei taha seda öelda. Ütlen vaid, et laseme neid kuulujutte edasi rääkida.

Kas Lennart käitus teiega halvasti?
Ei, mitte iialgi tahtlikult. Mitte ühtegi näidet ei too ma teile.

Tegi ta teile haiget?
Ikka tegi, muidugi. Väga palju. Tal oli väga terav keel ja kui ta tahtis valusalt öelda, siis ta tegi seda nii, et talle jäigi õigus. Väga osav sõnakasutaja ka selles mõttes.
Ma olen liiga pehme iseloomuga ka. Kuid siis ei tahtnud ma enam olla allutatav ja andsin alla, sest tundsin, et muidu ei pea mu tervis enam üldse vastu.
Panen käe südamele ja ütlen: ta oli vägivaldne.