#5- paksude arstidega võitlemine

Presidendiproua Evelin Ilves käis 2009. aastal välja idee, et aasta pärast võiks Eestis valitseda olukord, kus meil pole enam mitte ühtegi paksu arsti.

"Miks ei võiks näiteks järgmisel Arstide liidu kokkusaamisel võtta vastu otsuse, et aasta pärast võiksid kõik tohtrid ennast tervislikku vormi viia? Eesmärk - meil pole enam ühtki ülekaalulist arsti. Järgmine samm võiks olla tohtrite rõhutatud kaasalöömised rahvaspordiüritustel," rääkis Ilves Eesti meeste tervise teemalisel arutelul tervishoiumuuseumis.

Ka Delfi lugejad avaldasid selle kohta kommentaariumis arvamust: "Mäletamist mööda teritas hambaid ülekaaluliste arstide kalla, aga nüüd vaikib, sest enda kaal kerkis ainult ühest puugihammustusest," kirjutab kommentaator.

#4- hirmsa vilditud mütsi kandmine

Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia tervitasid selle aasta jaanuaris kuningalossis Rootsi visiidile saabunud president Toomas Hendrik Ilvest ja Evelin Ilvest. Evelinil oli peas müts, mis Eesti meedias suurt kära tekitas. Kummalise mütsi disainis Eve Tiidolepp.

#3- "Kalevi kommid on kräpp"

Riigi esileedi Evelin Ilves väitis, et peab osa Kalevi toodangut kräpiks, sest see ei kõlbavat transrasvhapete sisalduse tõttu suumagusaks. Kalevi turundus- ja müügidirektor Monika Heinrand leiab, et selline avaldus solvab nii nende töötajaid kui ka kliente.

"Kalevikräpp? Kas niimodi solvaks kedagi riigi esimene leedi? Ei usu. Kui ta peaks oma visiitkaardile kirjutama oma nime alla kõik need solvangud, mis ta teiste kohta on välja öeldnud, siis ei julgeks ta kuhugi minna," kirjutati kommentaariumisse.

#2- Palju hüplevaid hobisid ja projekte

"Evelin ise on üks fopaa, ei leia oma kohta, ei oska olla. Ei oska olla leedi esileedi, sekeldab ja susserdab. Tahaks nagu keegi olla, aga ettevõtmised on hüplevad, kord nokib siit, kord sealt, ei midagi tõsiseltvõetavat," heidetakse talle kommetaariumis ette.

#1- Paistab rohkem välja kui oma abikaasa

Paljud leiavad, et president peaks ikka rohkem välja paistma kui tema naine. Eestis on aga lood vastupidi - Evelin paistab igal sammul rohkem silma kui tema abikaasa. Kas ei peaks presidendiproua natukene tagasi tõmbama ja laskma ka oma mehel särada?