Ka Publik aitab oma lugejatel värske esileediga paremini tuttavaks saada ning toob teieni 5 põnevat fakti Emmanuel Macroni kaasa kohta!

1. Armastus esimesest silmapilgust?



Emmanuel Macron ja Brigitte Trogneux kohtusid, kui Prantsusmaa värske president oli vaid 15-aastane ja käis keskkoolis. Brigitte oli toona tema emakeeleõpetaja ja juhtis teatriringi, milles mees kaasa lõi.

Paistab, et tegemist oli armastusega esimesest silmapilgust, sest juttude kohaselt olevat koolipoiss oma õpetajaga pidanud maha pikki vestlusi ning naine luges omakorda tema kirjutisi tervele klassile ette. “Kohtusime esmakordselt ühe koolinäidendi proovis ja ma taipasin, et meeldin sellele noormehele. Emmanuel ütles mulle, et ta kavatseb tulevikus minuga abielluda,” meenutas Brigitte ajakirja Elle veergudel.

Raamatu "Emmanuel Macron: A Perfect Young Man" andmete kohaselt käskisid Emmanuel Macroni vanemad naisel nende pojast eemale hoida. Nad üritasid paari lahku ajada ja saatsid Macroni Pariisi õppima, ent see plaan ei toimunud. Nende suhe jätkus ja paar sõudis abieluranda 2007. aastal, kui Trogneux oli oma eelneva abielu lahutanud.

2. Mainekas šokolaadipere



Brigitte'i vanemad olid Jean Trogneux ja Simone Pujol. Nende peres kasvas kuus last, kellest Brigitte oli noorem.

Trogneux pere on Põhja-Prantsusmaal hästi tuntud oma šokolaadide poolest. Tema nõbu Jean-Alexandre Trogneux juhib pere äri, mis ainuüksi 2013. aastal teenis neli miljonit eurot. Firma kõige menukamaks tooteks on humoorikal kombel makroonid.

3. Kolm last ja seitse lapselast

Foto: Vida Press


Brigitte oli varasemalt abielus pankurist André-Louis Auziérega, kellega tal on kolm last. Tema noorimaks lapseks on 30-aastane advokaat Tiphaine Auziere (pildil), kes töötas ka Macroni kampaania kallal.

Tiphaine üritas varasemalt avalikkuse silma alt eemal püsida, kuid 2016. aasta novembris hakkas ta lõpuks üritusi väisama ja sellest ajast saadik on ta mehe kampaanias mänginud suurt rolli. Oma esimesel tähtsal üleastumisel nimetas Tiphaine oma kasuisa "erakordse isiksusega" ja "intelligentseks meheks".

Prantsusmaa uue esileedi vanim poeg Sebastien sündis 1975 ehk kaks aastat enne Macroni. Tema teine tütar on sama vana kui Macron ning Laurence õppis mehega kogunisti samas klassis, kui too tema emaga esmakordselt kohtus.

Kolm last üles kasvatanud Brigitte on lisaks ka seitsme lapselapse vanaema.

4. Macroniga lapsi null


Möödunud kuul antud intervjuus ütles Macron selgesõnaliselt, et ei kavatse oma 64-aastase abikaasaga lapsi saada. "Pidin vanusevahe tõttu selle otsuse tegema juba väga noores eas. Mul pole vaja bioloogilisi lapsi ja lapselapsi, et anda neile nii palju armastust kui võimalik," sõnas Macron, kes on Brigitte'i lapselaste kasuvanaisa.

Ebatavalise abielu tõttu on liikvele läinud spekulatsioonid, et Emmanuel Macron on salaja homoseksuaal. Kuluaarides sahistati, et tal on afäär Radio France'i tegevdirektori Mathieu Gallet'i, ent veebruaris naeris mees sellised kõlakad avalikult välja: "Kui teile räägitakse, et ma elan härra Gallet'iga salajast alu, siis ilmselt on mu hologramm põgenema pääsenud."

5. Värske president kavatseb ka naise unarusse jäänud karjäärile elu sisse puhuda


Hetkel on Brigitte pannud oma karjääri ootele, et aidata abikaasal Prantsusmaa presidendiks saada. Brigitte sammus terve kampaania aja oma mehe kõrval ja hiljutine dokumentaalfilm paljastas, et endine õpetaja aitas Macronil isegi ühe tähtsa kõne kirja panna. Macron pidavat naist oma parimaks nõunikuks, kelle arvamus on talle alati kõige tähtsam. Lisaks on Emmanuel korduvalt lubanud presidendina leida ametikoht ka oma kaasale.