Kristjan Kasearu

Kristjan Kasearu proovis möödunud aastal õnne Venemaa laulusaates "The Voice. Mees valis esitamiseks Raimonds Paulsi kirjutatud ja Jaak Joala kuulsaks lauldud pala "Подберу музыку".

Muusik ei suutnud kahjuks ühelegi kohtunikule piisavalt muljet avaldada, et keegi neist teda enda võistkonda oleks tahtnud. Kohtunikud vestlesid Kasearuga üsna pikalt ja põhjendasid, miks mehe valitud laul ei olnud õnnestunud.

Vello Vaher

Akrobaat ning kuulsa Vaherite tsirkusepere isa Vello Vaher võttis 2016. aastal ette teekonna USA suurima talendisaate "America's Got Talent" katsetele ning pani oma toredalt puise eesti aktsendiga kohtunikud esmalt naeru lõkerdama ning hiljem oma erakordse etteastega õhku ahmima. Vello jõudis edasi mitmest katsest, kuid mitte päris lõpuni välja. Toona augustis selgusid Los Angeleses Dolby teatris rahvahääletuse tulemusel maailma suurima talendisaate poolfinalistid, kus aga Eesti akrobaadi tähelend paraku ei jätkunud.

Ameerika talendisaatest jäi Vellole aga väheseks ja tänavu augustis käis mees ka mõõtu võtmas sakslaste telesõus "Das Supertalent". "Ma loodan, et Eesti rahvas saab seda ka näha, aga mul läks suurepäraselt."

Pärast möödunud suvel saadud vigastust hoidis Vello madalat profiili, ent juba novembris sai ta Saksamaalt kutse osaleda sealses talendisaates: "Ma võtsin selle väljakutse vastu. Minu enese jaoks on see veel kõige suurem väljakutse olnud - ma tahan olla elus. Paljud inimesed arvavad, et kui sa oled minu vanuses, siis istu kodus ja oota surma.

Bremenis esitas ta sama kava nagu saate "America's Got Talent" esimeses voorus: "Närv oli sees enne, aga minu puhul on see, et kui ma juba lavale astun, siis see lava on minu." Vaher sooritas oma etteaste perfektselt ja pääses edasi järgmisesse vooru.

Nika

Enne Eesti Laulul tuntuse kogumist lõi Nika laineid Ukraina ülipopulaarses staarisaates "X Factor". Neljaliikmeline žürii, kuhu kuulus kaks Venemaa ja kaks Ukraina staari, tõusis Prokopjeva sõnul isegi vaimustunult püsti, kui ta USA popmuusiku Sia laulu "Chandelier" laulis. Ta valiti 20 parima hulka tuhandetest soovijatest.

Samuti on Nika võitnud kkonkursi "The Voice Of Baltic“ ning teda oodati ka Suurbritannia talendisaatesse, kuhu tal aga minna ei õnnestunud.

Jaan Roose

2016. aasta ktoobrikuus võis RTL-i kanalil jooksvas Saksamaa talendisaates näha Eestist pärit Jaan Rooset koos sõber Tauri-Viljar Vahesaarega osavalt pingestatud elastikköiel trikke tegemas. Noormehed said karmidelt kohtunikelt kolm jah-sõna ning olid seega taganud endile edasipääsu järgmisesse vooru.

Paraku rohkem Jaani ega Tauri-Viljarit enam telesaates esinemas näha ei saanud — põhjuseks logistika. “Olime tagasi kutsutud, kuid see ainuke live show kuupäev meile mõlemale ei sobi. Tehnilised piirangud on veelgi suuremad otsesaate ajal, mis ei luba meil soovitud esinemist korradalda,” sõnas Roose.

Tänavu suvel osales Eesti kuulsaim slackliner Jaan Roose aga Venemaa talendisaates ja jõudis saate kaasvõitjana finaali.

Saate formaat on panna vastamisi Venemaa kohalikud ja maailma talendid. Vastamisi sattusidki slackliner Eestist ja kõrgetel kontsadel kõndiv köielkõndija Venemaalt. Mõlemad osalejad said kohtunike häältega saate lõppvooru, kus edasipääseja otsustas saatepublik. Saate superfinaali saatis publik just Jaani.

Sofia Rubina-Hunter

2014. aastal võttis Sofia Rubina-Hunter võttis osa Venemaa laulusaatest "The Voice" ning pääses seal ka parimate hulka."Tahtsin midagi uut proovida ja kuna ma natukene vaatasin eelmisel aastal seda saadet, siis seal oli päris häid džässilauljaid ja neil läks päris hästi," selgitas Sofia saates "Ringvaade", miks ta saatesse proovis,

Saatesse soovis pääseda üle 10 000 inimese ning Sofia valiti neist 150 parima hulka. Eestlanna langes võistlusest välja kolmandas voorus.

Elina Born

Saates "Eesti otsib superstaari" 2. koha vääriliseks hinnatud Elina Born käis UK populaarses talendisõus "X Factor" end proovile panemas.

“Minu meelest on see nii suvaline asi kuidagi, see oli nii ammu aega tagasi ka,” oli Born oma kogemust kommenteerides tagasihoidlik. “Maikuus see toimus ja ma käisin Londonis katsetel. Seal oli hästi palju eelvoore ning mul oli väga huvitav kogemus,” meenutab Born. "Kolm vooru oli, kõik olid väga rasked, sest proovijaid oli väga palju. Pärast kolmandat vooru öeldi mulle aitäh, et nad võtavad ühendust. Läks päris mitu nädalat mööda, öeldi, et kahjuks see aasta teid ei valitud, aga võite järgmine aasta jälle proovida. Samas ma polnud absoluutselt kurb selle pärast, sest ma tahtsin lihtsalt vaadata, kui kaugele ma suudan jõuda. Ma olin varem ka kuulnud, et eelvoorudest on väga raske läbi saada. Aga väga tore oli ja mis seal ikka! Minu jaoks oli see tore ja huvitav reis Londonisse, kus ma polnud varem käinud, ja arvan, et aeg-ajalt on ikka vaja end proovile panna.”