Kõik alljärgnevad ja paljudki teised väljaütlemised on eeskätt kahandanud naispoliitikute lugupidamist Jürgen Ligi suhtes ning tema öeldud arvamusi peetakse eelarvamuslikeks, seksistlikeks ja üleolevateks. Eile sõimata saanud Kadri Simson on öelnud välja, et Jürgen Ligi on haruldaselt matslik poliitik ja isegi Ligi erakonnakaaslane Kristiina Ojuland leiab, et rahandusministri repliigid Kaja Kallase kohta on olnud seksistlikud.

"Ära kaaguta, ole vait"

Värskeim meenutus pärineb lausa eilsest õhtust, kui ETV poliitikasaate "Foorum" eetris läks tuliseks sõneluseks keskerakondlase Kadri Simsoni ja reformierakondlasest Jürgen Ligi vahel. Ebamugava sõneluse lõpetamise eesmärgil käratas minister naissoost riigikogu liikmele: ""Ära nüüd kaaguta, ole vait, sa lubasid, et sa oled vait, kui teine räägib!"

"Ma ei viitsi enam"

30. novembri riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni istungil toimus kentsakas lugu, kui rahandusminister Jürgen Ligi katkestas päevakorrapunkti ettelugemise, teatas komisjoni liikmetele, et ta ei viitsi enam, ja jalutas istungilt minema.

„Kaunid suured silmad on tavaliselt olnud kinnise suu kohal”

Selline repliik tabas riigikogu liiget ja Siim Kallase tütart Kaja Kallast TV3 eetris olnud saates "Kolmeraudne". Probleemiks oli see, et Kallas avaldas oma blogis artikli, milles kahtles, kas reformierakondlaste selgitused Reformierakonna võimaliku ebaseadusliku rahastamise kriminaalasja uurimise käigus olid ikka tõele vastavad.

"Arstide liidu juhil on meditsiiniline probleem"

Püüdes veenda avalikkust selles, et meditsiinikulud ei ole Euroopa mastaabis kõrged ja vastupidi, kõrge on hoopis selle raha kasutamise efektiivsus, teatas rahandusminister riigikogu saadikute ees, et arstide liidu juhil Andres Korgil on meditsiiniline probleem.

"Lihunik ja laibamõnitaja, kes ei tohiks kunagi lapsi saada"

Juba kümmekond aastat tagasi sattus tollal veel kordades madalamal poliitilisel astmel seisnud Ligi pahuksisse Õhtulehe ajakirjaniku Katrin Pautsiga ning lähetas talle erakirja, milles nentis, et tema arvamuse kohaselt on Pauts "lihunik ja laibamõnitaja, kes ei tohiks kunagi lapsi saada". Hingepõhjani solvunud ajakirjanik otseloomulikult avalikustas säärase pöördumise.

"Nakatunud raibe, pane ennast põlema"

Paar aastat tagasi sõimas Ligi valimatult Postimehe peatoimetaja asetäitjat Kalle Muulit tema idee pärast saata riigikogulased sundpuhkusele. "Puhastustuli vahendina ei aegu. Sellega on hävitatud nakatunud raipeid ja vammi täis maju. Sina, Kalle, jääd oma jutuga suuruselt kahe vahele. Kaalu end siia ritta," teatas Ligi ja lisas, et põlemine aitab, kui kogu Eesti poliitika on "po...i, na...i" (ajaveebis punktiire ei ole - toim.) ja kärbatanud pabul ja kõik mõtteteed viivad vaid parlamendi liikmete palkadeni.

"Pohhuism ei ole roppus"

Pärast Kalle Muuli skandaali Eesti Ekspressi ajakirjanikule Sulev Vedlerile antud intervjuus jäi Ligi oma väljaütlemistele kindlaks järgmiste sõnadega: "Pohhuism ei ole roppus, vaid vaenulik hoolimatus ja vihkamine riigivõimu vastu. Teises otsas on kaasapõlemine Eesti riigile, tema rahvale, tema vajadustele, tema inimestele, kes püüavad neid vajadusi rahuldada. Rääkisin sellest skaalast ja jään selle juurde. See jutt oli tervik ja väljendas paljude südametunnistusega inimeste tundeid alandamise ja hoolimatuse vastu. Sinna alandusse kuulus ka jutt, et meie vaidlused maksude ja eelarve üle on vaid kärbatanud pabul ja näitemäng!"