Mayte Garcia oli Prince'i muusa ja taustatantsija, kellega staar oli abielus aastatel 1996-1999 ning kellele muusik pühendas oma 1995. aasta albumi "Child Of The Sun". Traagilisel kombel rebis nende abieluõnne lõhki poja surm, kellele anti elupäevi vähem kui nädalaks.

Naine meenutab raamatus üksikasjalikult, kuidas tema ja abikaasa elu lapse sünni järel 16. oktoobril 1996 vaid hetkedega kildudeks purunes ja sünni juures olnud popstaari rõõm esmasündinust õuduseks pöördus. Nimelt sündis nende poeg Amiir Gregory Nelson Pfeifferi sündroomiga, mis tähendab seda, et lapsel olid hirmsad sünnidefektid. "Mu abikaasa rõõmust sai sekunditega horror," meenutab Garcia, kes oli toona vaid toona vaid 22-aastane. ""Miks ta ei nuta?" küsinud Prince arstidelt, kes tormasid lapse elu päästma."

Naine pihib, et lapse pea oli deformeerunud, samuti käed ja jalad. Silmad olevat olnud peakoopast justkui väljas ning hirmunud pilguga, sest ta ei saanud pilgutada. Laps jäi ellu vaid kuueks päevaks, kuna ei suutnud iseseisvalt peaaegu üldse hingata.

Oht, et lapsel on midagi viga, ilmnes juba varastel raseduskuudel, kus naist kimbutasid verejooksud. Algselt kardeti, et laps sünnib kääbusena ning paar oli juba leppinud, et neil võib olla erivajadusega laps. Viis aastat hiljem Jehoova tunnistajaks hakanud Prince oli toona keelanud naisel teha riskantsemaid ja põhjalikumaid uuringuid, kuna kartis, et rasedus katkeb, ning eelistas lapse tervise eest palvetele lootma jääda. "Palvetasime iga päev," mäletab naine.

Prince oli lapse ootuses nende koju ehitanud lastetoa ning kiiged, ent laps haiglast koju ei jõudnudki. Mis teeb olukorra aga veelgi hirmsamaks, on asjaolu, et kuu aega pärast lapse surma andsid Prince ja Garcia intervjuu saates "Oprah", kus nad aga lapse surmast ei rääkinudki, vaid jäid oma peret puudutavates küsimustes meelega väga ähmaseks. Garcia tunnistab, et ei mõistnud abikaasa otsust intervjuu anda ja saatetiim koguni nende koju lubada, kuigi oli teada, et nad tulevad välja selgitama, kas kuuldused lapse surmast vastavad tõele või mitte. Prince lubas kaamerad koguni lapse tuppa, mis tühjaks jäigi. "Panin paksu kihi meiki näkku, püüdsin naeratada ja kaasa mängida," seisab memuaarides.

Aasta hiljem jäi paar taas lapseootele, et rasedus katkes. Pärast seda lagunes ka abielu, mida naine tagantjärele siiski ainult heade sõnadega meenutab. "Ta tuli ja ütles, et ei suuda enam ja peab minema. Järgnes täielik pimedus," kirjutab naine ja lisab, et kuulis aastal 2000, pärast lahutuse jõustumist, et ekskaasa oli kõik poega meenutavad esemed ära põletanud.

Garcia usub, et mees ei saanudki lapse kaotusest kunagi üle ning kannatas sügava leina all kuni lõpuni välja. Lapsi Prince'ile rohkem ei sündinudki, Garcial on adopteeritud tütar Gia.

Vaata intervjuud: