"Mingi hetk tundsin, et mul läheb pilt eest ära. Õhku ju enam ei olnud ja ma kartsin lapse elu pärast. Ta istus kõhu peal ja trampis seal otsas, peksis ja hoidis mul suud kinni. Nina oli ju tatti täis nutmises," kirjeldas Tulev hirmsat õhtut läinud suve lõpul, mille tulemusena ta oma endise elukaaslase füüsilise väärkohtlemise süüdistusega kohtusse kaebas.

Mullu kevadel kuulutas Kroonika, et Tulevil on uus kallim, vanuritele mõeldud hooldushaiglaid Keilas ja Hiiul haldava PJV Hooldusravi juhatajana tegutsev Rasmus Vesiloo ja et paar ootab ka oma esimest last. “Kõik oli idülliline. Nagu ajakirjasuhe. Nii see välja paistis,” rääkis Tulev suhte algusest. Ta meenutas, kuidas mees avaldas korduvat juba enne tema kallale minemist vägivaldsuse märke.

"Olin kaks nädalat lapseootel. Mul olid põiepõletik ja tugevad kõhuvalud," meenutab ta esimest korda, kui mees tema suhtes vägivalda tarvitas. "Ta lükkas mind pikali, ma oigasin valust, tema ise käis toas ringi ja ütles "Mis sa teeskled?""

Suhte pöördepunkt saabus läinud suvel, 24. augustil, kui Tulev sai enda sõnul ammuselt sõbralt sõnumi ettepanekuga õhtusöögile minna. "Olles 4 kuud rase ei mõtle sa mingite deitide peale väljaspool suhet. See tundus mulle nii loogiline, et tema ka ei võta seda nii isiklikult, et peaks pahandama. Aga tema vihastas sõnumi peale, nägi seda ja ütles, et "lepi selle raisaga kohtumine kokku ja ma näitan talle rusikatega koha kätte. Ütlesin, et rahune, me ootame last, ma ei lähe." Edasi mingi perekonnapeole ning näiliselt maha rahunenud mees asus alkoholi tarvitanuna ennast n-ö uuesti üles kruttima.

Kella 11 paiku koju jõunud, olevat mees olnud juba nii agressiivne, et Triin lukustas end magamistuppa. Mis järgnes, kirjeldas Tulev nii:
"Tahtsin tualetti minna. Ta võttis mul käest, peksis seda vastu uksepiita. Siis lüllas mu pikali, istus mu kõhu peale, peksis rusikaga vastu nägu. See kõik kestis üle tunni aja. Ta naeris vahepeal, sõimas, et mis sa teeskled."

"Mulle tundus, et ta on teises maailmas, nagu ei saaks aru, mida teeb," sõnas Tulev. "Aga ta adus kõike," imestab ta. "Ei tuikunud, nagu sellises joobeastmesinimene tavaliselt tuigub."

"Jõudisn mõelda, et päästa vähemalt üks elu. Ta hoidis mu hingamisteid kinni ja mul on astma. Rasedusega sellised asjad võimenduvad. Jätsin karjumise järele, sest sain aru, et sellest pole abi. Kui olen vait, siis äkki lõpetab mingi hetk. Ta märkas, et tal on kätel veri. Siis küsis, et "issand jumal, mis ma teinud olen". Siis rahunes maha, aga sai vaid jõudu juurde. Lükkas mu tualetti, haaras juustest ja lükkas vastu kahhelpõrandat. Pääsesin nii, et ta viskas mu lõpuks ise välja," sõnas ta, kuidas lõpuks pääses.

Pääsenud, jooksis naine kiiruga kaugele, helistas sõbrannale ja lasi ennast haiglasse viia.

Mis on kurioosne (ehkki sellisel puhul pigem tavaline), siis nagu paljud teised lähisuhtevägivalla all kannatavad naised, läks Tulev mehe juurde tagasi ning püüdis andestada. Suhe aga purunes, kui pärast esialgset leppimist mees oma tegusid eitama hakkas.

Halbu uudiseid oli ka arstidel, kes ütlesid, et Tulevi sündimata lapse südamelöögid on aeglustunud. Peksmisest vasakust kõrvast kuulmise pea kaotanud Tulev rääkis, kuidas tal olid tükk aega pärast vigastusi tasakaaluhäired ja minestushood. Kartes sünnitada traumast väärarenguga last ning olles ise nii psüühiliselt kui ka füüsiliselt traumeeritud, valmis otsus rasedus meditsiinilistel näidustustel katkestada. See on aga nii hell teema, et naine ei olnud nõus läbielatust "Pealtnägija" kaamera ees kõnelema.

Tulevi elukaaslane Rasmus Vesiloo vastas "Pealtnägija" arupärimisele kirjaga, milles eitab kogu süüd, sõnades, et Tulev on veenev isiksus, ent tema räägitav versioon ei ole kogu tõde ning avaldab arvamust, et ka "Pealtnägija" loo ajakirjanduslik fookus oleks teine, kui nad teaksid, mis tegelikult juhtus ning et loodab tõe kohtus jalule seada.

Rasmus Vesiloo saatis "Pealtnägija" saatemeeskonnale avalduse, mille palus avaldada muutmata kujul. "Olles kuulnud ning näinud erinevaid versioone sellest, milles mind süüdistatakse, ning olles ka ise selle inimese mõjusfääris elanud, tean, kui veenev võib olla tema jutt, eriti kombineeritult mõne pildiga, seetõttu oman ka ettekujutust Sinu hetkelist nägemusest sellest juhtumist. Inimlikult mõistan Sinu soovi ning hetkel kogutud andmeid, mida ilmselt hindad piisavaks, et nende puhul ajakirjanduslik lugu teha. Paraku pole see aga terve lugu ega tõde, mis, ma siiralt loodan, avalikustub lõplikult kohtus läbi eri tunnistajate ning tõendite. Olen veendunud, et ka Sinu arusaam ja ajakirjanduslik fookus muutuks kapitaalselt, kui oled kogu kohtutoimikuga tutvunud ning ka taustinfo neutraalse pilguga läbi töötanud," kirjutas Vesiloo.

Süüdimõistmise korral ootab teda rahatrahv või kuni kolme aasta pikkune vanglakaristus.

Vesiloo peab kehalises väärkohtlemises süüdistatuna astuma kohtu ette, esimene istung Harju maakohtus toimub 20. oktoobril.

Triin Tulev on asutanud perevägivalla all kannatavatele naistele, meestele ja lastele asutanud toetusfondi MTÜ Elus Fond ning avaldab peagi oma kogemustest ka raamatu, mille tuludest suurema osa on lubanud annetada oma fondile.

"Igas naises on see tugevus olemas, et tulla ära ja saada iseseisvalt hakkama," on Tulev veendunud, ent mõistab ka naisi, kes ei lahku vägivaldsest suhtes. "Olen kahel korral olnud sellises olukorras. Võiks arvata, et õpid inimesi paremini tundma..." rääkis ta, et koges vägivalda ka ühes oma eelmises suhtes.

"Eestis on mentaliteet, et peresiseselt tuleb hakkama saada. Politsei ei sekku peretülidesse. Aga alati ei ole nii lihtne ära tulla.
Need olukorrad on igal pool meie ümber, me ei pruugi neist ainult teada. Kahjuks on seda liiga palju," sõnas ta.
Triin Tulev Pealtnägijas