Kroonika käis Viljandis uurimas Vanilla Ninja pesamuna TRIINU KIVILAAN vanematelt, kas nad lubasid oma tollal 15-aastase tütre Saksamaale bändi tegema suure hurraaga või pärast murelikke unetuid öid?

Eelmise aasta suvel oli Triinu veel tavaline Viljandi koolitüdruk, kes enda teada pidi sügisel jätkama õpinguid Jakobsoni gümnaasiumi 9. klassis ja muusikakoolis. Kevadel oli ta enese proovilepanekuks osalenud missivõistlusel Miss Model Estonia ja tulnud teiseks printsessiks. Ansamblist Vanilla Ninja ei teatud nende peres eriti midagi. Ent ühe võhivõõra tüdruku elumuutus paiskas teisele rajale ka Triinu elu. Ninjade liider Maarja Kivi jäi lapseootele ja lahkus bändist. Aastaid Viljandis elanud lauljatar Estin soovitas asemele Triinut.


Ühel päeval saabusid Topteni mänedžer Toomas Viilo ja muusikaärimees Peeter Kaljuste Viljandisse Kivilaante koju tüdrukut üle vaatama. «Istusid kümme minutit diivani peal,» meenutab Triinu. Edasi kutsuti Triinu Tallinna «Tough Enough» demo lindistama — esialgu prooviks, mitte päriselt.


Mõtlemisaega oli Kivilaante perel umbes kuu aega. «Ega me ausalt öeldes ei uskunud, et see asi nii kaugele läheb,» tunnistab ema. «Mõtlesime, et las ta proovib, las mänedžerid tulevad siia, las ta siis laulab selle demo — kuni ükskord oligi Triinu välja valitud.»

Loe lähemalt 15. novembri Kroonika Vanilla Ninja erist