Seriaalist „Lihtne elu" tuntust kogunud seltskonnategelane Triin Tulev (29) sattus mullu septembris kokaiini tarvitamise tõttu uurimise alla, kui politsei alustas tema suhtes väärteomenetlust. See on aga "nokk kinni, saba lahti" lugu, kuna politseil puudub õigus ühele asjaosalistest välismaale järele minna! 

Ehkki Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrichi sõnul kestab väärteomenetlus keskmiselt kuu aega, on ka erandeid ja Tulevi juhtum ongi üks selliseid. Seda põhjusel, et politsei pole saanud üle kuulata ühte välismaal viibivat asjaosalist, mistõttu on uurimine takerdunud.

"Kui tegemist oleks kriminaalasjaga, oleks politseil õigus isik välismaalt kodumaale ülekuulamiseks toimetada. Antud juhul on alustatud väärteomenetlust ning politsei toimingud on piiratud," selgitab Uldrich. "Samas see ei tähenda seda, et uurimisele ei järgneks mingit otsust."

Triin Tulevi kokaiinitarvitamine ilmnes, kui Tulev, kes on olnud kordi koduvägivallaohver, tegi suvel politseile avalduse, et keegi Martin on teda uimastanud ja vägistanud. Paraku polnud Triinu süüdistustel tõepõhja all, küll aga leidis politsei tema proovidest kokaiinitarbimise jälgi ja Tulevi suhtes alustati väärteomenetlus. Süüdimõistmise korral võib teda selle eest karistada rahatrahviga kuni 300 trahviühikut (1200 eurot) või arestiga.

Martin, keda Triin Tulev süüdistas vägistamises, viibis ajal, mil uudis murdis meediasse, välismaal. "Minu klient on täiesti tavaline noor ja sportlik Eesti inimene, kes igapäevaselt teenib elatist väljaspool vabariiki, ei ole nn Kalevipoeg," selgitas suve lõpus Martinit esindav jurist Alar Salu. No võiks ju siis vahepeal asjade selgitamiseks kodust läbi põigata!

Jaga
Kommentaarid