«Kuule, näita mulle ka «Tulnukat»!» paluvad vanemad lapsi. Jõmmide elu kajastava ropu keelekasutusega kultusfilmi sünni eest võib tänada või needa režissöör RASMUS MERIVOOd.

«Raibe!» Tüdruku poolt maha jäetud, sammub Rasmus (23) ärevalt ööpimeduses. Läheks jõusaali? «Eiiiiii… Liiga tavaline!» Peas sähvatab, et ta pole kordagi elus korralikult suitsu teinud. Noh, mitte nii, et kopsud hellad.
Esimene pabeross. Rasmus tunneb end õhkkergelt. «Põrgusse! Kõnnin Kuusalust Tallinnasse! Suurest südamevalust, voh!» — Ema tipsis nooruspõlves samal põhjusel selle 50kildise maa maha suisa tikk-kontsadel.

Kolmekümnes kilomeeter, ja Rasmusel on peaaegu terve suitsupakk hinge all. Jalad käivad masinlikult ja mõtted uitavad taevastes kõrgustes. Peas keerlevad uued filmistsenaariumid. Vägevad!
Paari aasta eest tabas inspiratsioonilaava hingepiinas vanderselli ootamatult, nüüd võtab Rasmus kirgastusmatku ette nimme. Ja vantsimisest on kasu olnud. Tema lühifilm «Tulnukas» pole midagi vähemat kui tõusnud kultusfilmi staatusse. Ainuüksi Google`i otsingumootorist on seda vaadatud enam kui 450 000 korda. Võrdluseks, et Eesti täispikk mängufilm kogub kinos tavaliselt nibin-nabin 10 000 vaatajat.

Lähemalt 27. veebruari Kroonikast