Heategevusoksjonile on oma tööd annetanud Eesti tunnustatud kunstnikud Endel Taniloo, Tauno Kangro, Hille Palm, Ilmar Kruusamäe, Epp-Maria Kokamägi, Nerva, Mari Roosvalt, Olav Maran, Mart Sander, Liis Koger ja Katrin Karu. Oksjoni tulu eest aidatakse rahastada Artur Rehi õpinguid Los Angeleses.

"Tunnustatud kunstnikkonna ühine toetus Arturile on kui manifest, suhtumise väljendus, üleskutse mõistmisele, et kui keegi loojana tahab jõuda kaugemale, Eesti piiridest välja, oleme valmis koos teda abistama. See on positiivne sõnum loominguliste ringkondadevahelisest koostööst, sotsiaalsest kapitalist, andmise jõust, usalduse kasvust ühiskonnas," sõnas Piia Ausman Haus Galeriist, kes on oksjoniidee toetaja.

Läinud aasta veebruaris kandideeris Artur Rehi American Academy of Dramatic Arts sisseastumiskatsetel Londonis ning läbis edukalt tiheda konkursi. Möödus aasta õpinguid Los Angeleses nimekate, rahvusvaheliselt tunnustatud õppejõudude käe all. American Academy of Dramatic Arts on kõrgetasemeline kool, kus valmistatakse näitlejaid etta maailmalavadele nign akadeemia on aktiivses koostöövõrgustikus filmitööstusega. Vilistlaste hulgas on üle saja Oscari-võitja, sh Anne Hathaway, Robert Redford ja Danny De Vito.

Teiseks õppeaastaks valis akadeemia tagasi vaid 75 andekamat ja töökamat tudengit ning ka Artur valiti õpinguid jätkama. Teise õppeaasta rahastuse leidmine on aga osutunud väljakutseks ning nii on Rehi algatanud tuntud Eesti näitlejate abil kampaania, et oma õpinguid annetuste toel rahastada.

"Filminäitlemisalast haridust ei toeta Eestis ükski fond, kuigi Eestis seda eriala õppida ei ole võimalik. Ameerikas õppelaenu võtmiseks peab olema residendist käendaja. Ameerika pakub selles akadeemias õppijatele palju erinevaid toetusfonde, kuid ainult Ameerika kodanikele," muretseb noore näitleja ema ning mitteametlik pressiesindaja Angela Rehi.

Noormehe õpingute jätkamiseks saab teha annetuse Artur Rehi kontole EE562200001104906494 (Swedbank).

Vaata ka hiljuti välja tulnud videot, kus Rehit toetavad ka Märt Avandi, Peeter Rebane, Ivo Linna, Andrus Vaarik, Tiit Sukk ja Antti Kammiste: