See suhe on teinud mind nii õnnelikuks!» õhkab eesti soost Briti parlamendisaadik LEMBIT ÖPIK oma 24aastasest rumeenlannast pruudist rääkides.

Kroonika on Lembit Öpikuga (41) kohtunud korduvalt. Tavaliselt on ta alati tõsine mees, kellel murekorts laubal ja kes oma kiireid asju ajades taskurätikuga higipisaraid pühib.
Seekord Tallinnas viibides nägime hoopis teist Lembitut! Rõõmsameelset ja vabanenud meest, kes puistas nalju justkui varrukast ja kallistas ohjeldamatult oma noort pruuti. Lembitu tundmatuseni muutumise tingib tema veetlev lauljatarist girlfriend Gabriela Irimia (24).

Lembitu jaoks lihtsalt Gaby, nagu ta Kroonikaga vanalinnas jalutamise ajal tütarlast kümneid kordi kutsub, teda õrnalt silitades. Vanalinna tänavatel liikudes hakkab pikajalgne stilettodel kõndiv ja minikleidis Gabriela paljudele silma. Tal on kaunid pruunid silmad nagu mõnel muinasjutuprintsessil. Pole kahtlust, et Gaby ise on oma silmavaate maagiast teadlik — ta on oma mandlikujulised silmad pliiatsiga perfektselt veelgi pikemaks maalinud ja intervjuu käigus vähe puudub, et Lembit-poiss neisse ära ei upuks...

Puuduta mu peput!

Mullu detsembris sai Briti kõmupress magusa kondi, mida veel tänaseni järab. Nimelt tuli ilmsiks, et Lembit Öpik on leidnud uue kallima — ansambli Cheeky Girls lauljatari. Gabriela ja tema kaksikõde Monica said Inglismaal tuntuks viis aastat tagasi lauluga «Puuduta mu peput». Lembit ei teinud varjamagi, et tema elus on suur armastus. Loo tegi pipraseks tõik, et mees oli olnud aastaid kihlatud kohaliku telekuulsuse Sian Lloydiga (48). Ning nüüd äkki Sianist poole noorem armuke! Mis siis Lembitu ja Siani vahel juhtus? Poliitiku sõnul tundis ta juba pool aastat enne lahkuminekut, et suhe kisub kiiva.
«Ma ei teinud teda õnnelikuks,» on Lembit avameelne. Ta ei soovi suhtedraama detailidesse sukelduda. Küll aga täpsustab, et pärast Sianist lahkuminekut oli ta kaks kuud üksi ja alles siis hakkas Gabrielaga käima. «Meedia on minu ja Gaby suhtest natuke vale nurga alt kirjutanud. On väidetud, et jätsin Siani Gaby pärast maha, kuid see ei vasta tõele,» kinnitab mees. Kõige enam jäi Lembitule arusaamatuks, miks hakkas ta endine kihlatu Sian pärast tema ja Gabriela suhte avalikuks tulekut intervjuusid andma, kus kõneles, et Lembit on teda petnud.
Mees vaikib ja kehitab siis õlgu. Endisest kihlatust rääkides on ta hääles siiski soojad toonid: «Igatahes on Sian praegu leidnud uue mehe ja ta on temaga väga õnnelik. See teeb ka minu rõõmsaks.» Kõik teed valla Kui Lembitult pärida, kas eakama Sianiga oleks omal ajal olnud mõeldav ka laps muretseda, nendib mees, et naisel olid juba täiskasvanud lapsed ja pisipere soetamisest juttu polnud.
«Üldine arvamus on, et Briti poliitikutel võiksid lapsed olla, siis on neil ka suurem motivatsioon tööd teha. Nüüd on minulgi kõik võimalused selleks olemas! Teed on valla!» räägib Öpik ja vaatab taas üliarmunult Gabyle otsa.
«Kas sa tahad lapsi?» küsib Lembit. «Muidugi!» vastab pruunisilmne kaunitar. Lembit naljatab: «Üks on selge! Gabyga tuleksid väga ilusad lapsed!» Kuidas suhe endast kakskümmend kolm aastat noorema naisega on mõjunud Lembitu poliitikukarjäärile? «Me oleme palju tähelepanu saanud. Aga see pole alati olnud positiivne. Kuid üldiselt on igasugune tähelepanu positiivne!» sõnab Lembit, kui jalutame Schnelli tiigi ääres. Ta pöördub Gaby poole: «Mis sa arvad, kas meie suhe tuleb minu poliitikukarjäärile kasuks?» Neid mõtleb hetke. «Kahjuks ei tule kindlasti!» leiab Gaby.
 Klatš ja paparatsod
Noorpaar on poseerinud juba ajakirjas Hello ja nüüd on ka Öpik saanud paparatsode kannulkäimist tunda. Nagu ka alusetuid kuulujutte. Näiteks lugesid elukaaslased hiljuti lehest, et nad on kihlunud. «Esialgu veel siiski mitte,» ütleb Lembit. Siiski sirab Gabriela sõrmes mitu õige kaunist sõrmust. Kas mõni neist on ka Lembitu kingitud? «Ei,» kostab tütarlaps. «See on minu kingitud,» osutab Lembit sõrmede suunas. «Ei ole!» teatab Gaby ja togib meest õrnutsedes ribidesse. «On küll!» paneb Lembit vastu. Nii nad vaidlevad tüki aega, ise itsitades nagu kaks last, kes liivakasti veerul liivakoogi ehitamisest palju nalja saavad.
Kui jõuame Raekoja platsi, saabub meie juurde inglise turist, kes on Lembitut ja Gabyt nähes ülierutunud. «Sa oled see poliitik, kes käib selle Cheeky tüdrukuga!» hüüatab turist, ise pilguga Gaby oivalisi sääri saates. «Jah, olen küll,» kostab Lembit lahkelt. Lembitus lööb otsemaid välja justkui valijaga kohtuv poliitik, kes surub kaasmaalasel kätt ning pärib, kuidas talle Tallinn meeldib.

«Väga,» vastab mees Gabyle lähemale trügides ja vaeva nähes, et mitte naise dekolteesse kukkuda. Lembit leiab, et aeg on edasi liikuda. «Näib, et ma päästsin ta päeva...
Või tegid seda hoopis sina, Gaby,» muheleb Lembit naisel omanikutundega ümbert kinni võttes. Gabyle meeldivad võrdselt nii Tallinnat valvav Vana Toomas kui ka kiiskavad juveelipoe aknad. Kui pärast väsitavat linnas jalutamist võtame istest õdusas restoranis Stefanies, tahab piiga ühe lõdvestava sigareti teha. Noorel naisel on maneerid selged — kuidas koketeerida klaasiga või hoida stiilselt sigaretti perfektselt maniküüritud sõrmede vahel. Ehtne popstaar, kes muide sellel sügisel annab koos õega välja ka uue plaadi. Maitsva lambaprae kõrvale räägivad tuvikesed, et nad pole päris elukaaslased. Paar veedab nädalas paar-kolm ööd Lembitu Londoni korteris ning naudivad koos ühiseid weekende. Siis sõidetakse kahekesi kuhugi kaunisse paika ja võetakse ette romantiline piknik. Tundub, et noorte elu ongi pilvitu kui kaunis piknik maalilisel Inglise maastikul.