"Eks see veenmisprotsess võttis tõepoolest kaua aega," tunnistab Ojuland oma algseid kõhklusi. "Otseloomulikult otsis TV3 justnimelt tuntud nägusid ja kuigi meie erakonnas oleks olnud teisigi tublisid inimesi, siis eks televaatajale ole ilmselt huvipakkuvam see, kuidas tavaliselt kostüümis ringi liikuv Ojuland metsas hakkama saab," muigab ta muhedalt.

Ühegi teise saates osalejaga pole ta vaatamata ametite kokkulangevusele poliitikaväliselt varem kokku puutunud. "Liina Rauda ma isegi ei tunne üldse," nendib ta ja lisab, et eeskätt pakubki talle pinget jälgida, kuidas inimlikud tugevused ja nõrkused välja hakkavad tulema. "Kolm päeva ollakse siiski väikeses seltskonnas ja ekstreemsetes olukordades. Ma püüan jääda iseendaks ja käituda oma tavaliste tõekspidamiste järgi," lubab ta.

Looduse rüpes ekstreemtingimuste trotsimine pole Ojulandile sugugi võõraks nähtuseks, sest ta on juba 90ndate algusest alates Kaitseliidu liige. Tõsi, sellises vormis õppusi pole ta kordagi läbinud, mistõttu tunnistab, et talle pakub lisaks eelpool mainitule huvi ka elementaarsete ellujäämisoskuste omandamine, et end ootamatutes olukordades kindlalt tunda. Sest kes teab, millal võib vaja minna teadmisi metsas toime tulemisest.

"Ma olen mitu päeva selle peale mõelnud, kuidas seda saadet iseloomustab veider kokkusattumus keeruliseks muutunud julgeoleku olukorraga Läänemere ääres," alustab ta ärevustekitavat mõttekäiku. "Nii või teisiti tuleb selline kogemus kasuks mitte üksnes saates osalejatele, vaid paneb ehk ka televaatajaid mõtlema, mis siis saab, kui ühel hetkel peakski päriselt metsas hakkama saama. Et kuidas siis olla ja mida teha? Arvestades Vene sõjalennukite lendamist Rootsi ja Soome tsiviillennunduse ruumis, ei oska arvata, mis homne päev võib tuua," arutleb ta.

Ojuland ei salga, et üheks põhjuseks, miks ta projektis osalema soostus, on ka asjaolu, et saade kulmineerub vahetult enne valimisi, mis on heaks võimaluseks pidevalt pildil püsida. "TV3'l oleks ilma valimisteta olnud ilmselt väga raske poliitikuid metsa meelitada," nendib ta.

Seda poliitik ei karda, et saate toimetajal materjali kokkusobitamisel objektiivsusest puudu võiks tulla. Ainus hirm, mis teda reaalselt valdab, on seotud vaid ilmaoludega. Ta tõdeb, et kuigi ilmselt pildiliselt oleks romantilisem, kui lumi võtte ajaks maha sajaks, kardab ta, et sellega seoses oleks olukord saates osalejatele ebameeldivam. "Otse öeldes on mu suurim hirm, et hullult külmaks ei läheks."