Asustamata metsalagendikul Jägala jõe ääres kõnnivad kaks pronkspruuni meest — AIMAR ja REEMO. Enamiku ajast alasti. Enamiku ajast õnnelikud. Sest nad on armunud. Nad on üks perekond.

Sügisel tähistavad soengu- ja grimmimaailmas nime teinud AIMAR ROLF (37) ja ärimajandusega tegelev REEMO RUUV (37) oma kooselu kolmandat aastapäeva. Teist suve järjest veedavad nad suvepuhkuse telgiga sellel metsalagendikul, kus «naabritel» — kobrastel, kärpidel ja nahkhiirtel pole sooja ega külma sellest, et selle perekonna moodustavad kaks meest.

Aimar ja Reemo arvavad, et ümbruskonna üksikute talude inimesed teavad väga hästi, et siin metsavälul kõnnib ringi kaks meest, vahel päris alasti, vahel käest kinni hoides. Väike kahtlus meestel on, et neid puude varjust ka piilumas käiakse.

«Ühel hommikul juhtus selline lugu, et vaevu olime end lindude sirtsumise peale üles saanud — looduslik äratuskell töötab siin täie võimsusega! —, hambad puhtaks pesnud ja kohvi valmis teinud, kui äkki algas sõda!» muheleb Aimar. Lähedal asub nimelt sõjaväeosa õppepolügon ja ilmselt toimus tol hommikul ulatuslik laskeõppus. Ja mitte ainult püssidega — ikka automaatidega, kuulipildujatega… «Uskumatu! Lõppes alles pärast lõunat!» naerab Aimar juba nii, et vesi silmas.

Läinud suvel metsas enda jaoks täiesti uue elukvaliteedi avastanud paar jutustab õhinaga, kuidas ujuma minnes jälgivad nad mitu korda päevas, kui kaugele koprad oma tammiehitusega on jõudnud, ning kohtuvad ümbruskonnas elava kärbiga, kes hiirejahilt tulles neid valvsalt silmitseb.

Loe edasi 27. juuli Kroonikast