"Esimest korda ületame ookeani ja kuna eelmine reis lõppes Namiibias Atlandi voogudes siis on nüüd lained kandnud meid Uruguai rannikule, kus Mario Pizzolante, Tartus asuvate Zavoodi ja Pirogovi lokaalide omaniku, kuulsusrikkas kodulinnas Punta del Este alustame uue kontinendi vallutamist. Kahe kuu jooksul loodame läbida niipalju kilomeetreid kui vähegi jaksame, et siis lõpetada Peruu pealinnas Limas. Inshallah!" kirjeldas Kuusk duuriplaane Publikule.

Küsimusele, kas reisile siirdub originaal-duurikamp, vastas Kuusk lõbusalt: "Öeldakse, et parim viis jumalate naerma ajamiseks on plaanide tegemine. Alustame viiekesi ja Mart liitub poole pealt. Eks siis näha ole, kes kohale jõuab." Sel korral asuvad teele kõik uhhuduurlased ehk Mart Kuusk, Priit Kuusk, Hannes Hanso, Kristjan Prii, Liivo Niglas ja Tanel Rütman.

Niisamuti tõdes Kuusk, et AK fännid liigselt tema puuduse üle muret tundma ei pea. "Asendamatuid inimesi ei ole, seda enam nii lühikeseks ajaks. AK on eetris igal õhtul," sõnas ta oma kolmekuulise rännaku kohta. Kõige enam kardab Kuusk rattasõidul aga kukkumist, ning raskeimaks ettevalmistuseks peab vaimse valmisoleku treeningut. "Igaühel on oma individuaalne lähenemine," sõnas ta Publikule.