"Kui ma reaalklassis ei õpiks, tõuseksin lendu," räägib "Ühikarottides" Marioni kehastav Johanna-Maria Parv, kes usub, et just matemaatilised teoreemid hoiavad teda kahe jalaga maa peal - muidu ta ju ainult laulaks, näitleks ja looks.

Nõmme gümnaasiumi üheteistkümnendas klassis õppival Johanna-Marial on hoopis teised huvid kui Marioni modellieluihalus ja poistelembus - tema tegeleb moeloomise, laulmise ja kunstiga, kirjutab Naisteleht.

"Mu vanemad on osanud mind väga õigesti kasvatada - olen iga päev tänulik selle eest, et mul on õnn olnud sündida nii õigesse perekonda;" ütleb ta.

Vanemad on tegusa tütre tegemistesse alati väga toetavalt suhtunud, samas õpetanud ka otsustusvõimet ja distsipliini, ent sedagi tema vabadust piiramata.

Johanna-Maria käib kolm korda nädalas Nukuteatri noortestuudios ja kunstiringis. "Me maalime, joonistame ja vahel ajame niisama juttu."
Muuhulgas kasutab ta kunstiringis omandatud oskusi selleks, et pähetulevate põnevate rõivaste ideed paberile visandada. "Noh ja kui midagi väga meeldib, siis õmblen valmis ka."

Kiire eluviisiga tüdruk kinnitab, et tal pole isegi aega sõbrannadega šoppamas käia. "Tõtt-öelda ma isegi ei tea, mis see šoppamine on." Tal on veel üks eriline põhimõte: "Tarbida nii palju kui vajalik ja nii vähe kui võimalik!" "Ühikarottides" tehtud töö eest saadud raha seisab Johanna-Marial kenasti pangakaardi peal.