Ettevõtja ja Eesti Olümpiakomitee presidendi URMAS SÕÕRUMAA (55) üks seitsmest lapsest, Christina-Sandra Sõõrumaa tegi edukalt sisseastumiseksamid maailma ühte vanimasse ja mainekaimasse kooli, Oxfordi Ülikooli.

„Ta on mul uskumatult tubli,“ ütleb Urmas muheledes. „Mis tunne saab olla isal, kelle tütar on pääsenud Oxfordi Ülikooli? Uhke muidugi! Tema koolist oli veel teisigi õpilasi, kes proovisid sinna pääseda, kuid ainult Christina-Sandral see õnnestus. Ta on väga tubli ja seisab kahe jalaga maa peal. Seda näitavad ka ained, mida ta õppima asub – ajalugu ja poliitika.“

Christina-Sandra õppis põhikooli lõpuni Audentese Erakoolis ja läks seejärel Šveitsi erakooli, mille lõpetas tänavu juunis.

Oxfordi Ülikool on ingliskeelse maailma vanim ülikool, täpne asutamisaasta pole teada, kuid on andmeid, mille järgi õppetöö toimus seal juba 1069. aastal. Oxfordi Ülikool platseerus 2016. aastal UniPage reitingus Suurbritannia kõrgkoolide seas teisele kohale ja maailmas kuuendale kohale. Seal õppimine on soolase hinnaga, kuid saadud haridus ja tutvusvõrgustik iga senti topelt väärt.

Jaga
Kommentaarid