Magamata ööd, jagelused taksojuhtidega, hingevärinal esitatud USA hümn… Nii valmis New Yorgis Getter Jaani loole «NYC Taxi» video.

 Ajas vutiässadel vere keema

Getteril õnnestus tänu USAs elavale jalgpallurile Joel Lindperele esitada New York Red Bullsi areenil Ameerika hümni.

«USA hümn on väga keeruline, aga Getter sai sellega suurepäraselt hakkama,» kiidab Joel. «Kuna ta on väga ilus tüdruk, siis tulid meeskonna nooremad mehed minult pärast mängu tema numbrit küsima.»

{poolik}

Reis algas äpardusega

Getter ja tema tiim jõudsid New Yorki päev planeeritust hiljem, sest ümberistumisel jäädi lennukist maha. «Küsisin enne lendu broneerimiskeskusest üle, kas me jõuame lühikese ümberistumisajaga ühelt lennult teisele, ja sealt kinnitati, et kõik toimib. Paraku ei toiminud ja seetõttu kaotasime ühe võttepäeva,» räägib Tambet Mumma, kes on Getteri mänedžer.

Eestlased ulatasid abikäe

Videovõtetel korraldasid transpordi ja aitasid võttepaiku otsida New Yorgis elavad eestlased. Üks neist oli Joel Lindpere, kelle autost filmiti taksos sõitvat Getterit.

«Ma pole varem nii pikalt närvilise liiklusega Time Square´il tiirutanud. Pidin saama oma auto takso kõrvale ja see polnud üldse nii lihtne, kui võib tunduda. Lisaks tuli jageleda taksojuhtidega, kes on loomu poolest üsna ärevad tegelased. Rusikatega vehkimiseks õnneks ei läinud, kuid palju ei puudunud,» meenutab Joel.

Ei lubatud hotelli

Ühe stseeni filmimine pidi toimuma Manhattanil asuva hotelli kokteilibaari terrassil. Võtteks valmistuti põhjalikult, Getterile tehti mitu tundi meiki jne. Õhtul hotelli minnes selgus, et sinna pääsemiseks on vaja passi näidata. Kuna ööbimispaik asus kaugel ja filmimiseks antud aeg oli limiteeritud, siis jäi asi ära.

Taksojuht teenis hästi

Üks Suure Õuna taksojuht oli nõus 175 dollari eest 3–5 tundi kestval võttel Getterile sohvriks olema. Tänutäheks andis Joel talle ka pileti oma klubi New York Red Bulls mängule.

Mehe taksot ehtis suur transvestiitide klubi reklaam, mis hiljem videost välja lõigati.

Hingemattev vaatepilt

Video avastseen, kus Getter silmitseb Manhattani siluetti, filmiti Brooklynis, tehasest ümber ehitatud elumaja katuselt.

Magada sai vähe

Päeval otsiti võttepaiku, öösel filmiti. Video režissöör Sander Allikmäe saatis Getteri mitmel korral end välja puhkama, sest terav kaamerasilm jäädvustab väiksemagi väsimusemärgi.