Süüdimõistetud 30-aastase Christopher Lee Garneri sõnul saabus ta eelmise aasta septembris Habarovskisse koos venelannast abikaasaga Svetlanaga viimase sugulase matustele, kirjutas Lenta.ru.

Surnud sugulane pärandas naisele linna magalas ühetoalise hruštšovka korteri, mille tõttu tekkis abielupaaril tüli 56-aastase pensionäri Aleksandr Kaminskiga, kes soovis samuti korterit endale.

Garneri ütluste järgi lõi kirve ning mutrivõtmega relvastatud Kaminski tema naist pähe ja üritas seejärel viimast trossiga kägistada. Svetlanale appi tõtanud ameeriklane lõi Kamenskit marineeritud kurkide konserviga pähe ja kägistas riiaka pensionäri tema enda trossiga surnuks.

Kohtus ütles Garner, et astus lihtsalt oma abikaasa kaitseks välja ja tahtis sellega olla eeskujuks oma kolmele pojale. Ta lisas, et oleks võinud vabalt peale mõrvatööd lennata tagasi koju, kuid otsustas sõita Moskvasse ja rääkida juhtunust USA saatkonnale ning miilitsale.

Prokurör nõudis üheksaks aastaks vangi mõistetud Garneril algselt karistuseks 11 aastat vabadusekaotust. Ameeriklase advokaat on veendunud, et tegemist oli hädavajaliku enesekaitsega ja ta lubas kohtuotsuse kindlasti edasikaevata.