"See oli kuidagi märgiline, võib-olla ka sümboolne," ütles Kersna. Mehe hinnangul kuulub mingite ametite juurde ikkagi teatud käitumismuster või tavad. Matusel polnud ühtegi ministrit, linnajuhti, ringhäälingunõukogu liiget ega presidenti.

Kersna mõistab, kui peaministril või presidendil on kaua aega tagasi kokku lepitud mingi äärmiselt tähtis kohtumine, mida pole võimalik ära öelda. Arusaamatuks jääb aga see, kuidas ei saa pidanud vajalikuks kohale tulla näiteks kultuuriminister või kantsler? Kusjuures oli ärasaatmine kolm päeva ette teada. See ei tulnud üleöö ja aega kohtumiste ümberleppimiseks oli kindlasti.

"Ma ei mõista, miks mitte ükski ringhäälingunõukogu liikmetest ei tulnud kohale," ütles Kersna. "Telemajast läbi käimine ja pea langetamine oleks võtnud nii vähe aega. Meie tegime Liinaga oma päeva tühjaks. Ütlesin ära kõik kohtumised, sest tahtsin olla täna telemajas ja saata Mati viimsele teekonnale," lisas ta

Üldiselt oli ärasaatmine Kersna sõnul äärmiselt hästi organiseeritud. "See oli maitsekas, stiilne, hästi korraldatud ja vääris kindlasti suurt meest nagu Mati oli," arvab Kersna. Korraldamise eest vastutas Tiit Kimmel.

Kohal oli enamus neist, kes töötasid Matiga kunagi televisioonis koos. "Mõtlesin aga, et miks polnud kohal näiteks riigikogu asespiiker Enn Eesmaa, kellega Talvik algusaastatel pikalt õlg õla kõrval töötas?" ütles Kersna.

Samuti imestab Kersna, et kus oli Arnold Rüütel. "Talvik tegi temaga lugematu arvu intervjuusid. Nad olid isegi sarnased inimesed: väliselt pehmed, aga sisemiselt murdumatud. Mõlemad on teinud Eesti jaoks palju," meenutab Kersna.

Kultuuriministeeriumi kommunikatsiooniosakond kinnitab aga, et suurele telemehele oli viimset austust avaldamas Kultuuriministeeriumi asekantsler Hillar Sein. Nii minister kui ka kantsler viibivad kahjuks välismaal.