Segase eraeluga arrogantne intellektuaal — sellele pole võimalik vastu vaielda!

“Ma seisan oma sõnade taga ja kuigi see arvamus ei pruugi olla kõigi meelest õige, siis ma tunnetan nagu ajakirjanikud kõik, et väljendame siiski ühiskonna mingi osa arvamust,” rääkis ta. “Meil on vaba ühiskond ja vaba maa ning inimesed võivad rääkida! Küsimus on selles, kuidas sa seda teed ja et mõte oleks argumenteeritud, mitte lihtsalt solvamine, mida meil niigi on kogu sotsiaalmeedia täis,” jätkas ta.

“Et Ilves on arrogantne intellektuaal… sellele pole võimalik vastu vaielda. Ta närib nätsu kaamera ees, teades, et meil on teistsugune ajalugu. Tal on teisest kultuurist pärit inimese väljenduslaad. Ja tema pereelu on olnud väga segane ja arusaamatu, ka sellele pole võimalik vastu vaielda. Ühelt poolt on see muidugi isiklik asi, aga kui oled president, siis, vabandust, see seda enam pole!” laiendas ta oma varasemat mõtet.

Aastalõpuintervjuu Ilvesega valmistas pettumuse. Kuhu jäi ausus?

Kersna sõnul valdas teda ka presidendi endaga tehtud intervjuud vaadates tunne, et kas siis sellist intervjuud me ootasimegi. “Rahvas tahab kuulda hoopis teistsuguseid asju — seda, kuidas ja mis asjaoludel ta kohtus Ievaga. Kui ta seda ütleks, siis asetuks paika, miks ta elas sellist elu, nagu ta elas. See oleks rahva suhtes aus,” leidis Kersna ja lisas, et talle meeldib, kui ka halbadest asjadest julgetakse rääkida. “Inimesed mõistavad ja andestavad, kui vaatad neile selgete silmadega otsa ja usaldad neid. Aga see ongi see küsimus, et ta, sindrinahk, ei ole usaldanud oma rahvast ja eestlasi. Seda on raske andestada!” väljendas ta oma tugevat seisukohta.

Lisaks kripeldab Kersnal ajakirjanikuna hingel seegi, kuidas presidendi kantselei ja võimu ees on maad võtnud nõukogudelik lömitamine. “Ajakirjanikud räägivad hästi palju sellest, kuidas Ilves on neid solvanud, väga inetult käitunud, saatnud p-tähega kohta. Aga ikka tõmmatakse kõrvad peadligi, et tema ju võib. Aga seda ei pea taluma. Ma ütlen veel kord, et inimestel on väga erinevad seisukohad ja arusaamad ja paljudega olen kindlasti teisel pool rindejoont. Kuid ma tundsin ka paljusid enda selja taga, tundsin, et ma ei ole oma arvamusega üksi.”