"Kui Rasmus mulle seda ütles, siis ma esimese hooga ütlesin talle, et mida sa söönud oled," kirjeldas Kersna oma hämmingut Kagge lahkumise üle. Vahur Kersna sõnul on "Pealtnägija" näol tegu ajakirjandusliku paradiisiga, kus saab teha asju, mida hing ja süda ihaldab. "Kui sa vajad helikopterit, allveelaeva, siis sa saad selle. Kui tahad droonide rünnakut, kuskil Eestis ei ole selliseid võimalusi, kui "Pealtnägijal"," muljetas ta.

Vahur Kersna rääkis ka Rasmusega mehe lahkumisest ning Kagge tunnistas Kersnale, et seltskond on jube hea ja kõike on võimalik teha, ent paradiisis läheb igavaks. Rasmus Kagge ihkab väljakutseid ning ta realiseerib end Kersna sõnul igal võimalikul moel. "Temas on tohutu energia!"

"Ma saan temast aru, meedianõuniku amet on kujunduslikus mõttes üsna võrdne eriüksuslase treeninguga," arvas Kersna ning sõnas, et seal peab läbi roomama igasugusest porist, võõraid kotte tassima ja liikuma tule all, aru saamata, mis suunast sind rünnatakse. "Kui on tarvis, siis sööd ka selget sitta!"

Vahur Kersna on valitsuse avalike suhete osakonna tööga võrdlemisi hästi kursis, sest tema abikaasa Liina Kersna teenis aastaid leiba Andrus Ansipi pressiesindajana.

Kersna sõnul on Rasmus hetkel oma elu tippvormis, ta tahabki näidata, et suudab igasuguste väljakutsetega toime tulla. "Lahkumine paradiisist on selle episoodi pealkiri," sõnas Kersna lõbusalt ja näeb, kuidas Kaggel silmad põlevad ning mees heas mõttes väriseb uute väljakutsete ees.

Küsimusele, kas Kersna kaaluks pakkumise korral ka ise "Pealtnägijasse" naasmist, oli ta resoluutne: "Minust kindlasti ei ole enam sellises pinges elamist ja töötegemist, nagu oli tol ajal." Kersna naljatles, et kui tema "Pealtnägijaga" hüvasti jättis, võeti tema asemele lausa neli toimetajat: "Üks Kersna võrdub siis neljaga, Rasmus Kagge ja kolm kolleegi" ja lisab, et saate toimetus võiks ka Rasmuse asemel neli uut inimest tööle võtta.