Värskes Kroonikas: «Nii nagu ma seda koera nägin,» ütleb Liina Kersna, «sain kohe aru – jah, just see!» Pärast rohkem kui aastast ootamist, enne jaanipäeva saabuski riigikogulase Liina, telelegend Vahur Kersna ja nende poja Kelvini perre lõpuks kutsikas – pisike kooikerhondje Lotta, Hollandi väike veelinnukoer.

«Liinal oli juba mitu aastat hirmus koeraisu, käis aga näitustel kõiki neid sadu tõuge vaatamas. Ei sobinud päriselt üks ega teine. Möödunud kevadel Lotta ema nähes lõi aga nagu välk pihta – see ongi õige! Kui Liina siis mulle pilte näitas, et suured kõrvad ja pikk koon, ütles ta – täpselt sinu nägu!» muigab Vahur. «Aga mulle ka sobis – näeb välja päris koera moodi koer. Mitte mõni baskervill ega taskuhiir.»
Kooikerhondje näol on tegemist väga vana koeratõuga, keda näha nii Rembrandti kui ka paljude teiste Madalmaade vanade meistrite maalidel. Ka Kadriorus Mikkeli muuseumis. Eesti mõistes on tegu haruldase tõuga – kokku on neid elegantseid karvakoonusid siinmail seni vaid seitse.
Kersnate sõnul on Lotta väga rõõmsameelne, sõbralik ja haarab kõike lennult. «Meie käest on küsitud, et miks teil oli vaja seda igapäevast lisakohustust, mida koer ju ühelt poolt kindlasti on,» ütleb Liina. «Aga koeraga kaasnevad ka suured rõõmud! Maailm on teadupärast tasakaalus, ilma ühtedeta ei koge sa teisi.»

Jaga
Kommentaarid