07. jaanuaril 2013 lahkus meie hulgast traagilise õnnetuse tõttu legendaarne klahvpillimängija Tõnu Väärtnõu, kes mängis oma karjääri hiilgeajal peamiselt Henry Laksi ansamblis Seitsmes Meel. Tõnu Väärtnõu kukkus Tallinnas Humala tänaval ning suri paar päeva hiljem haiglas.

15. jaanuaril suri ansamblites Ruja, Kaseke, Haak, Propeller, In Spe, Mahavok, Compromise Blue ja Apelsin mänginud trummar Ivo Varts. Surma põhjuseks kodutrepil libisemine ja kukkumine.

18. jaanuaril suri raske haiguse tagajärjel näitleja, lavastaja ning näitejuht Aime Lutsar, kes on olnud väga paljude Eesti noorte ja paljutõotavate näitlejate õpetaja.

4. veebruaril suri Tallinna vanalinnas asuva restorani Le Chateau peremees ja peakokk, 38-aastane Rainer Härm alias Jazz, kes oli tuntud eelkõige muheda telekoka ja võimeka barbeque-meeskonna BBQ Symphony liikmena. telekokk jazzi tappis ületöötamine, vahendas Eesti Ekspress.

21. aprillil suri rahvaravitsejana tuntud 85-aastane Kaika Laine, kodanikunimega Laine Roht. Kaika Laine suri Tartu Ülikooli Kliinikumis nõrga südame tõttu.

28. juuni pärastlõunal, ligi kaks kuud pärast ränka ajuoperatsiooni suri Järve hooldushaiglas laulja ja pedagoog Silvi Vrait.

1. juulil lahkus Virumaa kuulsaim nõid Jõhvi Mari, kodanikunimega Mare Liiv. Jõhvi ravitsejalt ja selgeltnägijalt Mare Liivilt alati vaimset ja hingelist kosutust saanud sõbranna Aive Mõigu sõnul lahkus ravitseja nõrga südame tõttu.

4. juulil suri 66-aastane laulja Aleksander Müller Tartu Ülikooli Kliinikumis. Mehel saabus surm kopsupõletiku läbi.