Ultima Thulest tuntud bassikitarristi Raul Vaigla (48) ja tema abikaasa Leila (48) pere on läbi ja lõhki musikaalne. Lisaks isale ja poeg Robertile (24), kes mängib kitarri Lenna Kuurmaa bändis, on tee muusikani leidnud ka tütar Marie (16).

Marie teeb koos kaasõpilastega Rocca al Mare Koolist, kus ema Leila töötab emakeele õpetajana, ning Tabasalu muusikakooli noortega bändi Funkoes. Marie mängib klaverit ja laulab. Ansambel on üles astunud mullusel Tabasalu Jazzil, sel aastal seisab ees esinemine Hiiumaal Sõru Jazzil. Isa Rauli sõnul viljeleb bänd nii jazzi, souli kui ka funky segu muusikat. «Isal on küll raske last muusikuna hinnata, aga nii palju, kui neid kuulnud olen, on nad väga tublid!» kõlab Rauli hääles uhkust. Enda sõnul ta oma lapsi muusikuteele eriti suunanud ei ole: «Oleme küll vestelnud sel teemal, kuid isana lapsi õpetada on kõige keerulisem – tavaliselt ju ei kuulata, ja oma tahtmist ma neile peale ei ole surunud.»

Marie on koos isaga ka ühiselt esinenud – hiljutisel hotellis Kolm Õde toimunud erapeol (pildil). Raul oli küll bändis muusikutekeeles vaid «kehaks», kes asendas teist bassimeest. «Tütar pani mind fakti ette ja ma ei saanud keelduda,» sõnab ta lõbustatult.