Finantsjuht Kerli Altmart elas 13 aastat Šotimaal. "Seal arenesin tasapisi finantsjuhiks ja selle pakikesega tulin tagasi: nüüd olen multifunktsionaalne raamatupidaja," ütles Altmart saates.

Koolitusjuht Lea Kreinin elas välismaal 17 aastat: samuti Šotimaal, lisaks Ungaris ja Kanadas. "Töötasin ülikoolides eesti keele ja kultuuri lektorina, nüüd töötan Eesti Instituudis ja ajan ka Eesti asja," tutvustas ta end.

Režissöör ja õpetaja Liina Särkinen elas üheksa aastat Inglismaal. "Omandasin seal magistrikraadi ja jäin tööle sinna ülikooli," rääkis ta. Kuna Liina aga kohe erialast tööd ei saanud, tegi ta algul muid asju, näiteks aitas lapseootel neide vanuses 13-19, hiljem sai tegelda filmiproduktsiooni ja filmiüritustega.

Kultuuriprojektide juht Evelin Sennett elas kümme aastat Inglismaal, Londonis. "Olin nagu hunt Kriimsilm, pidasin mitut ametit," märkis ta. Ta korraldas ka Eesti kultuuriga seotud üritusi ja sellega tegeleb siiani ka Eestis.

Välismaal elamise heade külgedena mainiti teenindust: kui Suurbritannias on kombeks müüjatega nalja visata, siis Eestis võivad pilgud tappa kasvõi selle eest, kui pangakaarti kohe üles ei leia. Miinustena märkisid naised Londoni kära, müra ja õhupuudust.

"Meil on siin ikkagi loodus, turvalisus ja palju ruumi," kostis Kreinin.

Loe refereeritud artiklit pikemalt ERRist ja vaata videot siit: