Ligi poolteist tundi kestev show saab alguse kell 21.30 ning on pealtvaatajatele tasuta.

Plektrumi korraldaja Enar Essensoni sõnul ei ole selle grafiti puhul tegu avaliku vandalismiaktiga, vaid kogu kunstiteos ehitatakse üles laserpliiatsi, videoprojektori ja innovaatilise tehnoloogia abil. „Joonistama tulevad kunstnikud ja kunstihuvilised — Eesti Meediakunstnike Ühingu liikmed, erinevad tänavakunstnikud ning kutsutute hulka kuuluvad ka tudengid Eesti Kunstiakadeemiast,” lisas Essenson.

Plektrumi üritused jätkuvad neljapäeval erinevate töötubade ja seminaridega Von Krahli Teatris, millest saab festivali ajal viieks päevaks suur visuaalikunstnike õpituba. Seal on võimalik nautida ning ise luua audiovisuaalseid etendusi, kohtuda erinevate praktikutega või osa saada teoreetikute loengutest uue meedia ja linnaruumi teemadel.

Teiste hulgas on kohal ka multimeediaguru Tapio Mäkelä, kes oma loengus analüüsib kuidas kohatehnoloogiad nagu GPS mõjutavad kohtade tajumist ning kuidas meediakunstnikud selle teemaga tegelevad. Visuaalkunstnike maiuspalaks kujuneb kindlasti Inglismaalt kohale tuleva VJ Anyone’i loeng, kus leiab käsitlemist M.Faulkneri ja D-Fuse’i “VJ: Audio -visual art and vj culture” kuulus VJ-raamat. VJ Anyone on viimasel kolmel aastal valitud maailma videokunstnike top 5 hulka. Mees on koostööd teinud selliste maailmakuulsate dj-dega nagu Tiesto to Darren Emerson, Goldie to Riccardo Villalobos jpt. Töötoad ja loengud on publikule tasuta.