Esmakordselt ületas Geldofi seotus saientoloogidega uudiskünnist 2009. aastal, mil kõmupiltnikud tabasid ta oma toonase Los Angelese kodu lähisel, saientoloogia brošüür näpus, ja päringu peale oli ta nõus tunnistama, et on sekti liige juba umbkaudu paar aastat.

"Olen saientoloog juba pikemat aega. Samahästi võin seda ka tunnistada," teatas Geldof toona. "See on lihtsalt midagi, mis läheb hästi kokku mu tõekspidamistega, aga seda on keeruline selgitada. Ma olin enne segaduses, millist teed oma elus valida ja olin väga mitmete valikute ees," meenutas ta.

"Ma tundsin alati, et mul on millestki puudu, kui polnud leidnud oma religiooni. Kõik me üritame ju alati olla paremad inimesed, liikuda rahu poole ja mu saientoloogia sõbrad aitasid selleni jõuda," tunnistas ta oma jõudmist kultuseni, mis sageli uhkustab, et suudab edukalt oma liikmeid erinevatest sõltuvustest terveks ravida.

Ometi läks midagi kapitaalselt viltu, sest eelmisel aastal loobus Geldof sellest religioonist, siirdudes hoopis okultismi ja musta maagia valdkonda, mida kinnitas ka üks tema viimastest tätoveeringutest, milleks okulistlik thelema religiooni sümbol. Väljaanne jõuab järeldusele, et äärmuslikud ususektid ei toonud Geldofile vajalikku hingerahu.