“Meie vana abielu saigi otsa,” teatab Liis nüüd, täpselt viis kuud pärast viimast intervjuud Naistele. “Seda polnud võimalik enam lappida. Tuli teha raske, kuid vajalik otsus — vana lõhkuda. Nüüd alustame täiesti uut suhet, mitte ei püüa taastada vana. Sa ei saa teha radikaalset pööret enne, kui tõmbad oma aja ära elanule oma elus kriipsu peale või alla.”

2. jaanuaril oli Liisi sünnipäev ning Rene viis naise selle ja uusaasta puhul 1. jaanuaril viisakale lõunasöögile. Viisakas lõuna venis aga pikaks ja sügavaks jutuajamiseks. Seejärel hakati vahel uuesti kokku saama, et teineteisega veel samadel teemadel arutleda. “Ma arvan, et me pole terve abielu aja nii pikalt ja sügavalt teineteisega rääkinud kui viimase kahe kuu jooksul,” usub Liis.

Õnneks Liis ja Rene ametliku lahutuseni ei jõudnud. “Omamoodi on see sümboolne, et abiellusime Eesti krooni kehtestamise päeval,” toob Liis veel ühe huvitava paralleeli. “Taaskohtusime Renega uutel alustel 1. jaanuaril ehk euro tuleku päeval. Seega lõppes vana suhe koos Eesti krooniga ja läks üle tugevamaks valuutaks, uude kvaliteeti.”