Riigikogu liige REET ROOS (32) pendeldas lapsepõlves pidevalt Hiiumaa ja Tallinna, vanaema ja ema vahet. Seetõttu pidi ta varakult ise toime tulema. Ja on tulnud kenasti, kuigi armusuhe jooksis liiva. Ja sõbrad norivad vanatüdrukuks.

Reet on napist vanusest hoolimata end majanduslikult kindlustanud. Eduka reklaamifirma loomise järel ärist tüdinud, otsis Reet poliitikas uusi väljakutseid. Nii et nagu Jüri Mõis või Tõnis Palts, ainult palju noorem ja naissoost.


Reet on vanaema laps, Hiiumaal vahutava lehmapiima peal üles kasvanud. Tema vanemad olid tütre sündimise ajal küll abielus, aga lahutasid paari aasta pärast. Reet oli väga haige titt ja kui ta sai kolmekuuseks, võttis vanaema põnni kaenlasse ja viis Hiiumaale kosuma. Vahepeal elas tüdruk mõnda aega ema juures Tallinnas, aga 4. klassis avastasid arstid tal tuberkuloosi. Järgnes taas mõni aasta taastumist maaõhu ja lüpsisooja piima peal.


Enne kui keskharidus käes, jõudis Reet käia viies koolis. «Kolimine ja asjade pakkimine on mul siiani kahe minuti töö,» uhkustab noor naine. Ema ja isa poolt kokku on Reedal neli õde–venda. Reet usub, et lakkamatule kolimisele vaatamata ei kasvanud temast pidetut inimest seepärast, et tal oli üks kindel koht ja varjupaik — Hiiumaal.

Loe edasi 22. novembri Kroonikast