Courteney Cox räägib avameelselt, milliseid tundeid äratab temas abielu purunemine ja keskikka jõudmine.

  

Courteney Cox jääb meie jaoks alati «Sõprade» Monica Gelleriks, tahab ta seda või ei taha. Paraku arvab näitlejatar, et kümme aastat kestnud sari ei jõua iial kinolinale nii nagu tema noorem õde «Seks ja linn». «Mul on tunne, et seda ei juhtu,» ütleb ta. «Me hakkame nüüd juba 80aastaseks saama!»

Õnneks näidatakse «Sõprade» kordusi ja Courteney saab end teostada uues sarjas Cougar Town. Cougariteks ehk kuuguarideks nimetatakse naisi, kellele meeldivad nooremad mehed. Courteney teab sellest nii mõndagi - 46aastasel näitlejataril on lõppemas abielu endast seitse aastat noorema David Arquette'iga.

Kaheksa aastat abielus olnud kuueaastase tütre Coco vanemad on oma abielu jooksul korduvalt suhtepsühholoogide abi vajanud. Nende praegune lahkuminek ei pruugi olla lõplik – lahutusest pole nad veel avalikult juttu teinud.

Milline on sinu ja Davidi suhe praegu?

Oleme ikka veel väga lähedased. See on loomulikult väga valus, aga see ei ole olukord, mis paneks meid teineteist vihkama. Ma tahan talle parimat ja tema mulle ka. Meie tunded pole muutunud, me lihtsalt peame lahus olema.

{poolik}

Kuidas lahkuminek teie tütart mõjutanud on?

Tema pärast püüame me olla lähedased ja harmoonilised. Coco peab teadma, et me armastame teda ja armastame teineteist, me lihtsalt ei saa olla koos nii, nagu me varem olime. Me sööme endiselt koos õhtust ja püüame selle tema jaoks nii kergeks teha kui võimalik.

Mida arvad naistest, keda kutsutakse «kuuguarideks»?

Ma olen seda tiitlit aastaid kandnud - David on palju noorem kui mina. Minu meelest on kuuguar olla suurepärane. Huvitav, kuidas kutsutakse mehi, kes vaatavad nooremaid naisi?

Teil Davidiga on vanusevahe. Ilmselt mõistad sa hästi naisi, kes vaatavad nooremaid mehi.

Meil on seitse aastat vanusevahet. Eks ma ikka mõistan neid naisi. Miks mitte jahtida nooremaid mehi? Ma arvan, et see annab naistele võimu, kui nooremad mehed nende vastu huvi tunnevad ja kui nad naudivad seda elukogemust ja elutarkust, mida need naised pakuvad.

Kas on lootust, et te Davidiga taasühinete?

Seda on vara öelda. Ma ei tea, mis edasi saab. Aga me jääme alati väga lähedaseks. Me oleme Cocole head vanemad. See on kõige tähtsam.

Kas mäletad, mida tundsid, kui said 40aastaseks?

Kui ma 40aastaseks sain, lamasin tütre Cocoga voodis. Olin ta kaks päeva varem sünnitanud. 40aastaseks saamine on naistele raske, aga mina sain seda tunda palju hiljem.

Mis mõtteid see sinus tekitas?

Vananemine on kohutav! See on niigi keeruline, eriti raske on see aga Hollywoodis elades. See on tõsi, et enamik mehi käib väljas naistega, kes on neist nooremad. Raske on aktsepteerida, et sa ei ole enam kuum noor tükk ega tõmba inimesi ligi nii nagu vanasti. On päevi, kui ma ärkan, vaatan peeglisse ja arvan, et näen kohutav välja. Aga mõnikord ma ärkan ja tunnen end õnnelikuna.

Sinu sõbranna Jennifer Aniston teeb filmi Pumas, mis on üsna sinu telesarja moodi.

Ma tean. Ma pole küll kursis, millest film täpselt räägib, aga arvan, et see räägib naistest. Pakun, et «puumad» on 30ndates eluaastates naised. Ja seal on ka «jaaguarid» - nemad on 50ndates eluaastates naised. Olemas on ka «mõõkhambulised tiigrid». Nemad on 60ndates eluaastates meestekütid.

Kuidas suhtud kõmuajakirjandusse?

Mõnikord on mul raske uskuda, et nad on nii palju aega raisanud minust kirjutamisele. Mäletan, et lugesin kunagi, et olen halb ema. Olime siis perega Havail puhkusel ja sõitsime parajasti kanuuga. Meiega koos oli üks fantastiline surfaja - meie instruktor. Vesi oli umbes vööni, aga nemad leidsid, et me oleksime pidanud päästeveste kandma.

Kuidas sa kuulsusesse suhtud?

Olen sellega harjunud. Kui meil see kanuu-lugu juhtus, polnud mul aimugi, et olemas on ka sellised - kuidas neid nimetataksegi? - portaalid. Keegi ütles mulle: «Mine vaata seda veebilehte.» Ma läksin ja vaatasin ja leidsin, et nad on ikka nii õelad! Kui sa sellest teadlik ei ole, ei hakka sa seda otsimagi. Elu on palju lihtsam. Tõesti, see on uskumatu, kui õelad võivad inimesed olla.

Staarid nagu Britney Spears ja Lindsay Lohan on paparatsodega püstihädas.

Mulle tundub, et nad toidavad üksteist vastastikku. See on nõiaring. Ma ei usu, et nad hulluks lähevad. Aga ma ei tea, mis tegelikult toimub.

Kõige hullem asi, mis sinu kohta on kirjutatud?

Mind pildistati, kui ma arsti juurest tulin ja pärast kirjutati, et mul on kliimaks ja et ma olen täiesti endast väljas, sest ma tahan teist last. Seda on nii kerge öelda, aga see on vale. Aga pole mõtet ennast ärritada. Nad kirjutavad selliseid valesid kogu aeg.

Aga kõige parem asi?

Kui ma pildi peal hea välja näen, on kõik korras.