Uudo käis korra varem superstaarisaates proovimas, aga ta närvid ei pidanud vastu. Mis vahepeal muutus?

Egon: Ta käis vahepeal sõjaväes ja see muutis teda. Tal on Scheuermanni tõbi (teismeliseeas ilmnev seljalüli eesosa kasvuhäire, mis avaldub seljavalu ja selgroo kõverdumisena. – toim). Maal kasvades tegi ta palju füüsilist tööd. Keskkooli ajal Kuressaares elades oli füüsiline töö null. Luud ja lihased ei kasvanud samal kiirusel. Füüsiline koormus kadus tagant ära. Ta leppis sõjaväe arstidega kokku, et saab sinna väeossa, kus on väiksem koormus. Lõpuks oli ikkagi nii, et ta sai täiskoormuse – ülepäeviti toimusid täisvarustuses matkad metsa.

Merike: Uudot alandati. Kui ta ütles: „Palun luba lahkuda!“, siis vastati, et lahkuvad ainult surnud. „Tuleb öelda, et palun lubage minna.“ Siis pidi Uudo end lahti riietama ja teised poisid kandsid teda kätel. Ta pandi lumele ja poisid lõid kulpi ning ütlesid, et sa oled nüüd surnud. Selline asi juhtus kahel korral.

Egon: Põhiline oli see, et Uudol ei lastud minna arsti juurde kontrolli. Kirjutasin selle peale sõjaväele kirja, mille adresseerisin kõikidesse üksustesse ja Mihkel Kärmasele. Siis hakkasid asjad liikuma. Kärmas tahtis Uudost lugu teha, aga sõjavägi keelas ära. Lubati, et Uudo saab arsti juurde. Arsti juures sai ta ametliku Scheuermanni tõve diagnoosi ja tal keelati koormused. Selle peale lasi sõjavägi ta lahti. Ta oli seal kaks kuud.

Superstaari asi tuli sellest, et ta laulis duši all ja sõjaväekaaslased printisid selle peale superstaarisaate ankeedi välja ja ütlesid, et sa pead selle ära täitma ja minema!
Ajalehes kirjutas, et ma koukisin ta sealt sõjaväest välja. Vale! Mina võitlesin selle eest, et ta saaks arsti juurde.

Küsimused sel teemal on Kaitseväele saadetud.

Loe pere rõõmudest ja muredest pikemalt siit või värskest Kroonika numbrist!

Kas ka sinul on sõjaväega olnud selliseid kogemusi? Jaga oma lugu, kirjutades vihje@delfi.ee!

Jaga
Kommentaarid