Vooglaiu kirglik sõnavõtt sai tuld Postimehes ilmunud Eero Epneri arvamusloost "Kurjuse normaliseerumine", milles autor kirjeldab EKREt kui kurjuse kehastust ning hoiatab inimesi selle laastava mõju eest.

"Epneri sõnul oli kirjeldatud hädise reaktsiooni tagamaaks tõdemus, et EKRE-st vaatab vastu "kurjus, mis poob ilma nöörita" ehk midagi niisugust, millel "pole mitte mingit pistmist rahvusluse, konservatiivsuse või üleüldse mingi maailmavaatega," kirjutas Vooglaid.

"Nimelt on ju selge, et EKRE võimule saades jääks Epner ühes paljude oma sõpradega suure tõenäosusega tööta, sest sellistelt asutustelt, nagu NO99 teater, võetaks riiklik rahastus kas täielikult või valdavas osas ära," lisas Vooglaid. "Fakt on see, et teatri NO99 ja sellega sarnanevate küündimatu kunstilise tasemega asutuste riiklikuks rahastamiseks puudub igasugune põhjus ning mida varem see ära lõpetatakse, seda parem kogu ühiskonnale," jätkas Vooglaid.

NO99 teatrirahvas pole aga suupeale kukkunud ning pööras olukorra enesele soosivaks ning kutsub rahvast viimasest piletiostuvõimalusest osa võtma.

"Esmalt taheti panna kohtunike pead veerema. Siis nõuti riigi sekkumist kultuuriajalehe sisusse. Nüüd lubatakse teatrid kinni panna. Ringkonnad on asunud tegutsema, debati asemel keelamine, diskussiooni asemel tsensuur, demokraatia asemel diktatuuri ihalemine. Seega: võib-olla veel VIIMANE võimalus vaadata NO99 lavastusi," seisab teatri sotsiaalmeedia kontol.